Cuma , 29 Mart 2024

Esnafa doktor parası

doktor10.fw

Yaklaşık 126 bin doktor, mesai saatleri dışında özel sektörde işyeri hekimi olarak çalışabilecek. Tam gün yasası kapsamında doktorların kamu dışında çalışması yasaklanmıştı. AncakÂ İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile 1 milyon 450 bin işyerine, “işyeri hekimi” çalıştırma zorunluluğu gelince, oluşan doktor açığını kapamak için yeni önlem geldi. Çalışma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığıarasında yürütülen görüşmeler sonucunda, kamuda çalışan mevcut doktorlardan işyeri hekimi olarak da yararlanılması kararlaştırıldı.

400 BİN İŞYERİ BULUNUYOR
Özel sektördeki doktorlar da mevcut işlerinin yanı sıra işyeri hekimi olabilecek. Sistemin küçük işletmelere ekonomik yük getirmemesi içinse önlem alındı. 1 ile 9 kişi arasında çalışanı bulunan işyerlerinin, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı için yapacağı harcamayı devlet karşılayacak. Yasa kapsamına alınacak 600 bin işletmeden 400 bini, 1 ile 9 işçi çalıştıran firmalardan oluşuyor.

KERMESE TEPKİ
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süre açık kalan kermeslerin haksız rekabete neden olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların ticari faaliyetlerine zarar verdiğini öne sürdü. Palandöken, kermeslerin kayıtdışılığı arttırdığını vurgulayarak, “Kermes adı altında vergisiz, stopajsız satışlarla haksız rekabet ediliyor” dedi.

Safure CANTÜRK – Takvim

Bir yanıt yazın