Cuma , 29 Mart 2024

DOKTORLAR TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NDEN MEMNUN DEĞİL…

TTBANKETMEMNUNİYET Şekil-1: Oy dağılımı (Toplam oy:625) 

Genç doktorların güncel olarak takip ettiği DrTus adlı internet sitesinin yaptığı “Türk Tabipler Birliği’nden memnun musunuz?” adlı ankette 625 doktor oy kullandı. Yapılan ankette ilginç sonuçlar dikkati çekti. Doktorların %75 gibi yüksek oranda memnun değiliz cevabını verdiği ankete, %9’u “Kısmen” ve %16’sı “Evet” cevabını verdi. Aşağıdaki Şekil-1’de ise 625 oyun genel dağılımını görmekteyiz.

İlgili anket linki için tıklayın

Daha önce doktorlar tarafından sık dile getirilen bu memnuniyetsizlik, yapılan bu objektif anketle bir kez daha dikkatleri çekti.
TTB’ye karşı olan bu yüksek orandaki memnuniyetsizliğin, doktorlar tarafından değişik nedenlerle dile getirildiğini görmekteyiz.

TTB’ye karşı olan bu memnuniyetsizliğin başlıca nedenlerine bakacak olursak;
• Sivil toplum örgütü niteliğinde görev yapması,
• Sağlıkçıların mesleki sorunlarını öncelikli ele alan bir kurum olmaması,
• Hekim sorunlarından daha çok siyasi sorunlarla ilgilenmesi,
• Hekim sorunlarının çözümünde aktif olarak görev almakta geç kalması,
• Siyasi yönünün daha ağır olup, tüm hekimleri kucaklayan bir meslek odası görüntüsü sergilememesi,
• Hekimlerin kendilerine karşı eleştirilerde tahammülsüz yaklaşımları,

gibi pek çok nedenin olduğunu görmekteyiz. Yine yukarıda ki yazılan nedenlere bakacak olursak hekimlerin daha çok memnuniyetsizlik nedenleri arasında “Hekim sorunlarından daha çok siyasi sorunlarla ilgilenmesi” konusunun dile getirildiğini görüyoruz.

Bu durumda akıllara şu soru ortaya çıkıyor. Meslek odası siyaset yapmalı mı yapmamalı mı? Doktorların mesleki haklarını savunurken, siyaset yapmadan ilgilenmesi TTB’ye karşı olan memnuniyeti artırır mı? Bunun için hekimlerin uzun süre uğraş göstermesi, meslek odasına sahip çıkıp TTB seçimlerinde daha aktif olması, oy kullanım oranın artması ile olacağı düşüncesindeyim.
Daha efektif, daha etkin, tüm hekimleri kucaklayan bir meslek odası için yeni bir oluşuma ihtiyaç var mı sorusunu sizlere bırakarak nacizane yazıma son vermek istiyorum…

Teşekkürler…

26.06.2013
Uzm.Dr.R.E

 

Kaynak: http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=90757

Bir yanıt yazın