Perşembe , 28 Mart 2024

4 Boyutlu Ultrason

En son teknolojik görüntüleme tekniği olan 4 boyutlu ultrason, günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. 4 boyutlu ultrasonda yüksek frekanstaki ses dalgalarıyla birlikte ekrana yansıtılan görüntülere çok kısa sürede ulaşılmaktadır.

4 Boyutlu ve 3 Boyutlu Ultrason Neden Yapılır?

Doktorlar, gebeliğiniz boyunca 2D ve Doppler ultrasonlarını fetüs incelemek, amniyon sıvısını değerlendirmek ve doğum kusurlarını aramak için kullanıyorlar. Daha detaylı 3D ve 4D ultrasonlar gebelik sırasında, yarık dudak ve omurilik sorunları gibi şüpheli fetal anomalileri yakından incelemek veya spesifik bir şeyi izlemek için yapılır.

4 Boyutlu Ultrason Fiyatları

4 boyutlu ultrason çekme işlemi de gebelik muayenesinin önemli bir parçasıdır. Sadece ultrason çekme işlemi olarak değerlendirilemez. Bize bebeğin sağlığı hakkında özellikle yüzeysel görüntüsü hakkında bilgi verir. Fiyatlar çekilen merkezin ve çeken doktorun talebine göre değişkenlik gösterebilir.

Ultrason Nedir? Ultrason Ne İşe Yarar? Ultrason Teknolojisi

Ultrason tarama, internal fetal anatomi görüntülerinin sağlanmasında önemli bir klinik araçtır. Vücutta dilim görüntüleri üretmek için yüksek frekanslı ses dalgaları kullandığı için sonografi de denir. Ultrason dalgaları yayan bir dönüştürücü veya prob, dalgaların deriden düzgün şekilde geçmesini sağlamak için iletken jelin ince bir katmanı ile kaplandıktan sonra deriye yerleştirilir. Yayılan ultrason dalgaları, dalgaların karşılaştığı farklı yapılarla yansıtılır. Yansıyan dalgaların kuvveti ve geri dönmesi gereken zaman, bilgiyi görünür bir görüntüye çevirmek için temel oluşturur.

2 Boyutlu (2D) Ultrason Nedir?

Geleneksel ultrason tarama 2D’dir, yani tek bir düzlemde ultrason dalgaları gönderir ve alır. Yansıyan dalgalar daha sonra bu düzlem boyunca fetusun düz, siyah-beyaz görüntüsünü sağlar. Dönüştürücünün hareket ettirilmesi çok sayıda görüntüleme düzlemini mümkün kılar ve doğru düzlem elde edildiğinde, monitör üzerindeki görüntü ile kararlaştırıldığı gibi, kayıttan bir durağan film geliştirilebilir.

Op.Dr. İrfan Tarhan

https://www.irfantarhan.com/4-boyutlu-ultrason-6/

Bir yanıt yazın