Cumartesi , 20 Nisan 2024

’127 KİLO SAĞLIK BAKANI MI OLUR’

belçika.fw

Bizim insanlarımıza da medyamıza da Sağlık Bakanı beğendirmek çok zor.

Dün İsveç’ in yeni Sağlık Bakanı hem çok genç olduğu hem de doktor olmadığı için hedef tahtasındaydı.

Bugün de Belçika’ nın yeni Bakanı Maggie De Block, kiloları yüzünden tenkit ediliyor.

Şayet Sayın Bakan, sağlıklı besleniyor, yeteri kadar hareket ediyor, sigara-alkol kullanmıyor, her gece 7-8 saat uyuyorsa ve pembe gözlük takıyorsa bence 127 kilonun kıymet-i harbiyesi yok.

Sağlıklı olmak bu şartları yerine getirmek kaydıyla kesinlikle kilo ile alâkalı değil.

Bayan Block’ un yerine, kilosu da vücut kitle endeksi de ideal olan ama sürekli hazır gıda yiyen, sigara alkol içen, hiç yürümeyen, sabaha kadar oturan, stresli sinirli iri getirilseydi sanki topluma iyi örnek mi olacaktı?

Bunları geçeniz.

Ziya Paşa diyor ki:

“Âyinesi iştir kişinin “kiloya”  bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde

Benim “beslenme teorilerim” için iyi bir örnek sunduğu için her kimse Belçika Başbakanı’ na teşekkürler.

Vatan gazetesinin haberi:

Belçika’da aşırı kilosuyla dikkati çeken siyasetçi Maggie De Block’un Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesi tartışma yarattı

Gelecekte Başbakan olacağı tahmin edilen Belçika’nın en popüler siyasetçilerinden Maggie De Block’un kiloları ülkede günün konusu haline geldi.

De Block’un sağlık bakanı olması ile ilgili tartışmalar Belçika’da yayın yapan VRT televizyon kanalının Washington muhabiri Tom van de Weghe’nin Twitter’da durumu eleştirmesi ile başladı.

Ülkenin önde gelen TV kanalı NOS da 52 yaşındaki siyasetçiyi “Rubens tablolarından bir figüre” benzetti ve 25 yıl boyunca doktorluk yapan De Block’un sağlık bakanı olmasının tepki toplayacağını söyledi.

Maggie De Block ise eleştirileri ciddiye almadığını belirterek “ Model olmadığımın farkındayım. İnsanlar pakete değil içinde ne olduğuna bakmayı öğrenmeli” dedi. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2008 yılında yayınladığı rakamlara göre Belçika’daki yetişkin nüfusun yüzde 48’i aşırı kilolu.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/-127-kilo-saglik-bakani-mi-olur–687147-dunya/

Bir yanıt yazın