Cuma , 19 Nisan 2024

BAŞBAKAN’A TUS SORUSU?

CHPli şeker4548574857

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “TUS 2013 sonbahar dönemine ilişkin soru ve cevaplar kontrol edilmiş midir? Kaç hatalı soru veya cevap tespit edilmiştir?” diye sordu.

ANKARA – CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “TUS 2013 sonbahar dönemine ilişkin soru ve cevaplar kontrol edilmiş midir? Kaç hatalı soru veya cevap tespit edilmiştir?” diye sordu.

Şeker, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Şimdiye kadar yaptığı her sınav sonrası adayların itirazlarıyla 5-6 soruyu iptal eden, bir kaçının cevabını değiştiren ÖSYM’nin aldığı “sınav sorularının sadece yüzde 10’unu açıklama kararı’nın iptaline ilişkin yürütülen bir çalışma var mıdır?

Halk nezdinde güvenilirliği zedelenen ve şaibeli bir imaja sahip olan ÖSYM’nin uygulamalarının yapılan kanun değişiklikleri ve alınan kararlarla kamuoyuna kapatılmasının nedeni nedir?

Bu şekilde ÖSYM’nin skandallarının üstünün örtülmesi ve ÖSYM yöneticilerinin hesap vermeden hareket etmesi mi amaçlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Bir yanıt yazın