Perşembe , 28 Mart 2024

Doktor korkusunu oyunla yendiler

Çocukların doktor ve hastane korkularını yenmek isteyen Hacettepe Üniversitesi MEDISEP topluluğu, çocuklar için “Oyuncak Ayı Hastanesi” kurdu. Minik öğrenciler ayıcıklarına ebeveyn olurken, doktor adayları da onları muayene edip iyileştirdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Medical Students Exchange and Project (MEDISEP) topluluğu, çocukların doktor korkularını yenmesi ve hastanenin düşündükleri gibi korkutucu bir yer olmadığını gösterip bu konuda bakış açılarını değiştirmek amacıyla “Oyuncak Ayı Hastanesi” etkinliği düzenledi. Kaşgarlı Mahmut İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte MEDISEP’li doktor adayları, hastanenin korkutucu bir yer olmadığını anlatarak gün boyunca minik öğrencilerle oyunlar oynadı.

AYICIKLARA EBEVEYN OLDULAR

Çocukların doktorlara ve hastaneye başka bir konumdan bakmasının sağlandığı etkinlikte, minik öğrenciler ebeveyn rolü alarak Oyuncak Ayı Hastanesi’ne hasta ayıcıklarını getirdi ve hekim adayları da ayıcıklarını iyileştirdi. Doktor odasında ayıcıklarını muayene ettiren çocuklar, eczane odasından da ayıcıklarına ilaç aldı. Yaklaşık 200 kadar ilkokul öğrencisinin katıldığı etkinlikte minik öğrenciler, el yıkama, diş fırçalama gibi temel hijyen bilgilerinin yanı sıra, temel beslenme bilgileri ve vücut hakkında da MEDISEP üyesi doktor adayları tarafından bilgilendirildi.

CAN ACITMAK DEĞİL İYİLEŞTİRMEK

MEDISEP üyesi Batuhan Doğruk Oyuncak Ayı Hastenesi ile doktorların can acıtmak için değil iyileştirmek amacında olduklarını çocuklara anlatmaya çalıştıklarını aktararak, şöyle konuştu: “Çocukların doktor korkusu yıllardır var olan ve önemli bir problemdir. Çocuklar doktorlara ve hastaneye başka bir konumdan bakarlarsa bu korkularını yenebilirler. Projemizle çocuklar için hem eğlendirici hem öğretici bir etkinlik yapmayı ve en duyarlı olmamız gereken konulardan biri olan çocuklara mutlu bir gün yaşatmayı amaçladık.”

Hürriyet

 

doktorcocuk

Bir yanıt yazın