Cumartesi , 20 Nisan 2024

Kocaeli’de sağlıkçıların çadırı özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

kocaelisaldirisaglikci

SAĞLIK çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek için tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli’de de doktor ve diğer tüm sağlık çalışanları hastane önlerinde eylem yaptı. Kocaeli Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyelerinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önüne kurdukları çadır özel güvenlik görevlileri tarafından söküldü, sert tartışmalar yaşandı.

Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın birinci ölüm yıldönümü olan 17 Nisan’da, sağlık çalışanları, artan şiddet olaylarını tüm yurtta protesto etti. Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütlerinin katılımıyla Kocaeli’deki tüm sağlık çalışanları da bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık kuruluşlarında acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yataklı tedavi gören hastalar dışında sağlık hizmeti verilmedi.

SAĞLIKÇILARIN ÇADIRI SÖKÜLDÜ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde biraraya gelen Kocaeli Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası’na üye 150 sağlıkçı da girişe çadır kurmak istedi. Hastanenin özel güvenlik görevlileri ise sağlıkçıların kurduğu çadırı söktü. Sağlık görevlileri ve özel güvenlik görevlileri arasında arbedeyi araya giren polis ekipleri güçlükle önledi. Sağlık çalışanları daha sonra, ‘Ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Yaşasın sınıf dayanışması’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları attı.

ÇİRKİN SALDIRIYI PROTESTO EDİYORUZ

Amaçlarının Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde sağlıkta şiddeti protesto etmek olduğunu belirten Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Burhan Çağlar Usta şunları söyledi:

“Dr. Ersin Arslan Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Sağlık çalışanlarını hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı ir sağlık sistemi var. Biz bunlarla mücadele ederken sabah saatlerinde burada çadır kurmak isteyen arkadaşlarımızın çadırı sökülerek şiddet uygulanmıştır.”

Yapılan açıklamanın ardından sağlık çalışanları dağıldı.

 

Ergün AYAZ / İZMİT (Kocaeli), (DHA)-

Bir yanıt yazın