Perşembe , 18 Nisan 2024

İstanbul’u affeden doktor!

Op.Dr.MehmetEminGüneS

Doktorluğu ve yazarlığı aynı potada birleştiren Op. Dr. Mehmet EminGüneş, ikinci kitabı “İstanbul Seni Affediyorum”u okuyucuların beğenisine sundu.

(Cnnturk.com) — Mehmet Emin Güneş, ilk kitabı olan İkra adlı romanında, “Kimdim ben, yaratılmış mıyım, tesadüfen mi yaşıyordum, etrafımdakiler benim için mi vardı, ben mi onlar için varım?” sorularına yanıt aramıştı.

İkra, bedenin gözyaşı haline geldiği, aşk yolunda sonuna kadar yürümek isteyenler için bir rehber, bir ışık olarak okuyucunun kalbinde yer tutmuştu.

2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan yazarın ikinci kitabı “İstanbul Seni Affediyorum”da ise aşkı ve İstanbul’u yaşacaksınız.

Mehmet Emin Güneş’in “İstanbul Seni Affediyorum” kitabı tasavvufla beşeri aşkın birbirine girdiği, baharla kışın iç içe karıştığı, hüzünle mutluluğun yan yana dolaştığı bir iklime götürüyor bizi.

Genç bir adamın hayat hikayesinde kendi duygularınızla hesaplaşıp, İstanbul’un manevi ikliminde dolaşırken hayatın anlamına yolculuk yapacaksınız.

Yazarın akıcı üslubu ve tarihi bilgileri, anlatılan her yeri tek tek dolaşmanıza yol açacak belki…

Yazar, yeni kitabını şu sözlerle anlatıyor:

 “İstanbul’u nasıl bilirsiniz?
 Vahşi, boğucu ve yorucu; keyifli, yumuşak ve ipeksi; manevi, güçlü ve bilge…
 Peki hangisi İstanbul?
 İstanbul hepsi ve hiçbiri.
 Baktığımız yerde içimizdekini görüyoruz belki de. Öyle mi sahi?
 Tasavvufla yoğrulmuş bir İstanbul, bilge, ipeksi, keyifli ve yumuşaktır. Korur, kollar, kuşatır. Kimi zaman can acıtır    ama bu acı kişiyi olgunlaştırır. Dünyaya geliş amacımız, insanlığımızı bulmaksa, İstanbul, ademoğlunu ‘insan’ yapar.

 İstanbul herkes için ‘aşk’ olsa da kimi bağıra çağıra söyler, kimi fısıldar, kimi saklar. Her yazarın gizli sevdasıdır,   İstanbul. Elinizde tuttuğunuz kitap da bir İstanbul masalı. Her masal kahramanı biraz zorluk çeker, biraz bulutlar  üstünde dolaşır…”

Bir yanıt yazın