Perşembe , 28 Mart 2024

CUMHURBAŞKANI; “Herkes önce doktor olmak ister”

cumhurbaskani14mart

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile 81 ilden “Yılın Doktorları” ve 6 ilden “Yılın Sağlık Çalışanları” katıldı.Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, sağlık çalışanlarını, 14 Mayıs Tıp Bayramı vesilesiyle Çankaya Köşkü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.“TOPLUMUMUZDA HERKES ÖNCE DOKTOR OLMAK İSTER”

Anketlerin gösterdiği gibi sağlık hizmetlerinden büyük memnuniyet duyulduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bunun altındaki esas faktör sizlersiniz. Doktorlar ve bütün sağlık personelinin hep beraber büyük bir özveriyle çalışması ve herkese sizin elinizden şifa dağıtılması. O bakımdan, doktorluk, sağlık hizmetleri hepsi gerçekten çok kutsal. Toplumumuzda onun için herkes önce doktor olmak ister” diye konuştu.
Türkiye olarak sağlık politikalarına verilen önemin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Sağlık Örgütünün raporlarında da Türkiye ile ilgili kısımları okuduğunda gururlandığını anlattı.

“ESAS FAKTÖR SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR”

Cumhurbaşkanı Gül, çok büyük hastanelerin yapıldığını, teçhizatların, sağlık cihazlarının çoğaldığını ancak esas faktörün sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, sağlık çalışanlarının sorunlarına da kulak verilmesini istedi.

OĞLUNA CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN ADINI VERDİ

Resepsiyona davet edilen ve yılın sağlık çalışanı seçilen ambulans şoförü Mehmet Hüseyin Arslan, Cumhurbaşkanı Gül hayranı çıktı. Çok sevdiği Gül’ün ismini oğluna veren Arslan, Cumhurbaşkanı ile hatırafotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyona oğlunun kimlik fotokopisiyle gelen Arslan ile objektiflere poz verdi.

TÜRKER BEKTAŞ
ANKARA

İHA.COM.TR

Bir yanıt yazın