Cuma , 29 Mart 2024

Kar Yağışı Uyarısı !

kar

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdumuzun bugün (04.01.2012 Cuma) akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

05.01.2013 Cumartesi günü; bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

06.01.2013 Pazar günü; Doğu bölgelerde devam edecek yağışlara ilave olarak, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuvvetli olmak üzere, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, rüzgârın Marmara ve Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Doğu bölgelerimizdeki yağışların pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli ve yoğun kar şeklinde etkili olması beklenmektedir.

İstanbul’da Cumartesi günü yağmur şeklinde görülecek yağışın, Pazar günü kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor. Özellikle pazartesi ve salı günleri Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarındaki kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 C derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Pazar ve Pazartesi günleri Marmara ve Kıyı Ege’de, Salı günü Karadeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, önümüzdeki hafta başından itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinin yükseklerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, buzlanma ve don olayı, zirai don olayı) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir..

Bir yanıt yazın