Cuma , 19 Nisan 2024

Tümörü uyuttular

Çığır açacak yöntemle, kanser hastalarının ömrü 2 yıl uzadı!

İngiliz bilim insanları, yeni geliştirilen bir ilacıntümörü “uyutup” yayılmasını engellediğini açıkladı. İlacın denendiği kanser hastalarının ömrü 2 yıl uzadı.

İngiltere’de, Mount Vernon Hastanesi’nde yapılan testlerde, yeni bir ilaç sayesinde kanserin yayılmasının engellenebileceği, başka deyişletümörlerin uyutulabileceği saptandı. “Aflibercept” adlı füzyon proteini, bazıları ileri safhada vekemoterapi görmüş olan bağırsak kanserli 1400 hastada denendi. Bu hastaların yaşam sürelerinin ortalama 2 yıl uzadığı belirlendi.

ONAY BEKLİYOR 
Bilim insanları, bu proteinin gelecekte başka kanser türlerine yakalanan hastalarda da denenebileceğinin altını çizdi. Çalışmalarının sonuçlarını Klinik Onkoloji adlı yayın organında değerlendiren Dr. Rob Glynne Jones, bu proteinin, bağırsak kanserli hastalarda konvansiyonel ilaçlara oranla hastalığın sıçramasını engelleyerek daha etkili olduğunu vurguladı. Jones, “Çok olumlu sonuçlar aldık. Araştırmaların kapsamı genişletilmeli” dedi.

ABD’de kullanılan ve Avrupa’daki bazı ülkelerde onay beklenen aflibercept, kemoterapinin yanı sıra 30 dakika süreyle vücuda zerk ediliyor. 

 

 

Bir yanıt yazın