Cuma , 29 Mart 2024

Kürtaj yaptıran kadın öldü!

4 Ekim’de kürtaj olan kadının ölümünü doktorlar nasıl açıkladı?

 Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi’nde kürtaj edilen kadın, fenalaştıktan sonra sevk edildiği Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, 4 Ekim’de Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi’nde kürtajedilen 5 haftalık hamile Zübeyde Timur (48),kürtajın ardından fenalaşınca Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar, yaptığı açıklamada, Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından kadının Bitlis’e sevk edildiğini söyledi.

Kafadar, yoğun bakım ünitesine alınan kadının hastaneye getirildiğinde şuurunun kapalı olduğunu bildirerek, ”Hasta kadın, hastanede tedavi gördüğü süre içinde kendini toparlayamadı ve yaşamını yitirdi. Hastaya ilk başta ne yapıldığını bilmiyoruz” dedi.

Bitlis Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi’nde kürtajedilen Zübeyde Timur’un, anastezi sedasyonuna bağlı solunum durması (solunum arresti) nedeniyle, Bitlis Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirterek, 04 Ekim’de kürtaj olan kadının hastaneye giriş yaptığını, ancak 07 Ekim’de hastanenin yoğun bakım ünitesinde ”multi organ yetmezliği” nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Ahlat merkezde ikamet eden, ancak ilçenin Yoğurtyemez köyü nüfusuna kayıtlı olan Timur’un, köyde toprağa verildiği öğrenildi.

AA

Haber Türk

Bir yanıt yazın