Cuma , 29 Mart 2024

Sağlık Bakanlığı’nın istihdama katkısı ne kadar?

Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda 2011 verilerine göre, hizmet alımı yoluyla 120 bin personel çalıştırılıyor

 Sağlık Bakanlığı’nın hizmet alımı yoluyla ülke istihdamına katkı sağladığı, etkin bir sağlık hizmeti için yemek, temizlik, koruma-güvenlik, bilgi sistemleri gibi alanlarda hizmet alımı yapıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlıkta kapsamlı, yapısal ve fonksiyonel bir iyileştirmenin ”Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında uygulamaya konulduğu, bu sayede sağlıkta önemli ilerlemeler kaydedildiği, sistemin son 9 yılda bir bütün olarak dönüştürülerek halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırıldığı belirtildi.

Çok daha etkili, verimli ve kaliteli bir sağlık sistemi oluşturulduğu, bu yeni sistem oluşturulurken finansmandan organizasyona, yeni kurallar oluşturmaktan ödeme biçimlerine, halkın ve sağlık çalışanlarının davranış değişikliklerine kadar birçok alanda yenilikler gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bunların sonucunda 2003 yılında yüzde 39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının 2011 yılında yüzde 76’ya ulaştığına işaret edildi.

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

”Bakanlığımızca istikrarlı, dengeli ve etkin bir sağlık hizmetini sağlamak üzere yemek, temizlik, koruma-güvenlik, bilgi sistemleri gibi ihtiyaçlar, hizmet alımı yoluyla yapılmaktadır.

Bakanlığımız 2005–2011 yılları arasında hizmet alım yoluyla ülkemiz istihdamına önemli katkıda bulunmuştur. Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda 2011 yılında hizmet alımı yoluyla çalışan personel sayısı 120 bin kişidir.

Bakanlığımızca hizmet alımları kapsamında çalıştırılan personelin ücret ve diğer haklarının korunması süreci titizlikle takip edilmektedir.”

Açıklamada, hizmet alımının konusuna göre bitirilen okul, sahip olunan sertifika gibi unsurlar dikkate alınarak bu personele brüt asgari ücretin üzerinde ödeme yapılmasının sağlandığı kaydedildi.

AA

Haber TÜRK

Bir yanıt yazın