Perşembe , 28 Mart 2024

Dayak yiyen doktorlar için soruşturma başlatmayan bakanlıktan “Doktor dövdü” iddiasına soruşturma

Balıkesir’in Edremit İlçesi Altınoluk Beldesi’nde, öğretmen çift Bilgi-Ceyhun Yılmaz’ın muayene için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor tarafından dövüldüklerini ileri sürmeleri ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaları üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçerek soruşturma başlattı.

Edremit Aile Sağlığı Merkezi’ne 8 Ağustos Çarşamba günü kulak çınlaması şikayetiyle giden ve muayene olmak istedikleri Dr. Ö.N.B. (Ömer Nasuhi Bildik) tarafından darp edildiklerini öne süren çiftin haberinin basında yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Medyada ‘Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde, hastaların muayene için gittikleri aile sağlığı merkezinde, tartıştıkları doktor tarafından dövüldüğü’ iddialarının yer aldığı haberlerüzerine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Öğretmen Ceyhun Yıldız (31), Sakarya’dan tatil için Altınoluk’a geldiklerini belirtmişti. Doktordan yediği dayaktan gözünün morardığını, ayaklarında yaralanmalar meydana geldiğini öne süren Yıldız, “Yaşadıklarıma inanamıyorum. Bir doktorun hastasına böyle yaklaşması akıl alır gibi değil. Eşime bağrınca araya girmek istedim. Tekme tokat dayak yedim. Bu arada doktorun eşime uyguladığı ittirme nedeniyle ayağında da morluklar oluşmuş. Bu durumumuz doktor raporlarıyla da kanıtlanmış durumda. Beni ve eşimi bu hale sokan doktordan şikayetçiyim” demişti. Öğretmen Bilge Yıldız (30) da, “Doktorun tavrı çok kabaydı. Ben yalnızca mesainin devam etmesi gerektiği yönünde kendisini uyarmak istedim. Bağırmaya başladı. Hatta küfürler etti. Tatilimiz zehir olduğu gibi uğradığımız bu haksız tutum karşısında psikolojim bozuldu. Kendisinden şikayetçi oldum” diye konuşmuştu.

Bir yanıt yazın