Salı , 16 Nisan 2024

1 Yaşındaki Bebek Hamile Çıktı

 

Suudi Arabistan’da inanılması güç bir olay yaşandı. 1 yaşındaki bebeğin hamile olduğu ortaya çıktı.

Tıp literatüründe ender rastlanan bir olay Suudi Arabistan’da gerçekleşti. Doktorlar, 1 yaşındaki bir kız bebeğin hamile olduğunu açıkladı. Doktorlara göre hamilelik döneminde iki embriyo birden anne rahmine düşerken, embriyolardan biri diğer bebeğin rahmine yerleşerek gelişmeye başladı.
KARNINDA CANLI TESPİT EDİLDİ
Olayın basına yansıması üzerine uzmanların bebeğin karnındaki canlıyı ne yapacakları konusunda bir karara varmaya çalıştıkları belirtiliyor.
Uzmanlara göre bu tür olaylar 500 binde bir ihtimal olarak görülüyor ve genel olarak da cenin içinde gelişen bu ceninler pek çok organları gelişmediği için ölüyor
Daha önce de Hindistan’da benzer iki olay yaşanmıştı. 2002 yılında 6 aylık bir bebeğin vücudunda 1 kiloluk ölü bir cenine rastlanmıştı. 2006 yılında da karın şişliği şikayetiyle doktorlara giden Hindistan’ın Nagpur kentinde yaşayan bir çiftçi büyük bir sürprizle karşılaşmıştı.
Doktorlar hastanın karnında çok büyük bir ura rastlamış, daha sonra bunun bir insan embriyosunun büyümüş hali olduğunu fark etmişlerdi. Saçları, eklemleri, çenesi olan nesne hastanın karnında çıkarılınca bacakları ve uzun tırnakları olduğu da görülmüştü.

 

Bir yanıt yazın