Perşembe , 28 Mart 2024

Bakanlık güneş kremleri için harekete geçti

Sağlık Bakanlığı, güneş kremlerinin üzerine bundan sonra ‘yüzde 100 korur, Tekrar uygulamaya gerek yoktur’ gibi cümleler yazılmaması için çalışma başlattı

Bunun için öncelikle bir kılavuz hazırlayan Bakanlık, ürünlerin üzerine “Güneşten koruyucu ürün kullanıldığında dahi güneşte çok uzun süre kalmayınız”, “Güneşe fazla maruz kalmak ciddi sağlık tehdididir” yazılması gerektiğini açıkladı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre Sağlık Bakanlığı, kılavuzda, özellikle bebek ve çocuklar için üretilen ürünlerin üzerine, “Bebekleri ve çocukları doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmayın. Onları öğle saatlerinde (11.00- 16.00 arasında) güneşe çıkarmamaya özen gösterin. Bebek ve çocukları uygun giysiler, şapka ve gözlük gibi koruyucu aksesuarlarla güneşten koruyun” yazılmasının da uygun olacağını açıkladı.

GÖZ ÇEVRESİNE SÜRME

Bakanlık, güneşten korunmanın devamlılığını sağlamak için özellikle terledikten, yüzdükten veya havluyla kurulandıktan sonra uygulama işleminin tekrarlanması gerektiğini belirterek, ürünün göz çevresine uygulanmamasının önemine değindi.

6 CİLT TİPİ VAR

Klinik denemelerde 6 tip cilt olduğunu anımsatan Bakanlık, bunları çok açık ten, açık ten, az açık, orta, koyu ve çok koyu olarak sıralarken, ürünlerin de bu doğrultuda düşük koruma 6- 10 faktör, orta koruma 15- 20- 25 faktör, yüksek koruma 30- 50 faktör, çok yüksek koruma 50 ve üzeri faktör olarak belirlendiğini hatırlattı.

Kaynak : internethaber

Bir yanıt yazın