Cumartesi , 20 Nisan 2024

22.04.2012 Yine doktora BIÇAKLI SALDIRI! Yer: İzmir!

22.04.2012 tarihinde, İZMİR BASMANE’de bulunan özel bir hastanede nöbet tutan, Dr. Özgür TEKİN, üç adet hasta yakını tarafından TARTAKLANMIŞ-TEHDİT EDİLMİŞ VE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTIR.

Aşağıda Dr. Özgür TEKİN İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA verdiği dilekçe aynen aktarılmıştır.

ARTIK DOKTORLAR ÇÖZÜM İSTİYOR…

İlgili olayda, bu medeni olmayan hareketleri yapan kişileri, SAVCILIK sebest bırakmıştır.

Nedeni ise  Dr. Özgür TEKİN’in bıçaklı saldırıda ölmemesi yada ağır yaralanmamasıdır. Kanunen bu durumlar olmadığı için bu kişiler İZMİR SOKAKLARINDA dolaşmaktadır.

Dr. Özgür TEKİN’in eşi ve kendisi ise “ölüm ile tehtit edildikleri için polisten koruma talep etmişlerdir.

 

                                        İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

MÜŞTEKİ : ÖZGÜR TEKİN (T.C. ……)

ŞÜPHELİLER : 1) BERKAN S. (T.C. …..) 2) SALİH S. (T.C. ……) 3) ÜNAL S. (T.C. …….)

SUÇ : KASTEN YARALAMA, TEHDİT, HAKARET

OLAYLAR

1. Hasta Hanife S. 22.04.2012 tarihinde saat 01:40 civarında acil servisimize sağ kol ve el parmaklarında ağrı şikayeti ile geldi. Hastayı değerlendiren acil servis hemşiresi N. T. hastanın durum kodunun yeşil olduğunu belirterek hasta yakınını kayıt için hasta kayıda yönlendirmiş. Bu arada beni odamdan çağırdı. Hastanın yanına geldiğim sırada hastanın yakını olan Salih S. da acil servis odasına girdi ve hemşire N. T’a benim hastamı nasıl acil olarak değerlendirmezsin diyerek bağırmaya başladı. Ben de hasta yakınına sorumlu benim bağırmanıza gerek yok dedim. Hastanın sağ kol ve el parmaklarındaki ağrı triyaj açısından gerçekten de hemşirenin ilk tespit ettiği şekliyle yeşil koda uygundu. Hasta yakınına ilk tespit doğru kayıt işlemlerinizi tamamlayın dediğimde “Hastasının 1997 yılında bypass ameliyatı oldu, bu konuda belgeleri var, bu belgeleri almaya gideceğim, bu arada anneme bir şey olursa seni öldürürüm” dedi.

2. Hasta yakınları personelimizin araya girmesi üzerine dışarı çıkarıldı. Hasta yakınları bu arada küfretmeye devam ediyordu. Hastane dışına çıkarılmalarına rağmen dışarıdan küfür ve tehditlerine devam ediyorlardı. Ben odama geçerken dışarıdan, herkesin ve benim duyacağım şekilde küfür ve tehdit etmeleri üzerine “kapının önüne bir adım atarsan seni öldürürüz, seni canlı bırakmayız” demeleri üzerine ben de kapının önüne çıktım. Hasta yakınları üzerime saldırdı ve arbede yaşandı. Bu arada adının Berkan S. olduğunu öğrendiğim şahıs önce bana yumruk attı. Bu yumruk anlıma isabet etti ve ciddi şişlik oluştu. Bu durum adli rapora da aynen yansımıştır. Bu kişi daha sonra araya giren hasta yakınları ve personel tarafından ayırıldı. Birkaç adım uzaklaştıktan sonra cebinden açılabilir bıçak çıkardı, bıçağı açtı. Bıçağı bana doğru salladı. Bıçak isabet etmedi. Ancak bıçağı bana doğru salladığına şahit olan çok sayıda şahıt vardır. Şüpheli Basmane Polis Merkezi Amirliğine vermiş olduğu ifadesinde “doktor bana doğru yöneldi ben de şahsa doğru yumruk salladım ancak gelip gelmediğini bilmiyorum. Benim olay esnasında elimde telefon vardı bıçak ise cebimdeydi o kargaşa içerisinde yolda bulunan kanalizasyon demirlerinin içerisine attım” şeklinde tevil yollu bıçağı kullandığını ikrar etmektedir. Bıçağı savurduğuna dair şahitler bulunmaktadır. Bıçağı kullanmamış olsa kanalizasyona atmazdı.

3. Gaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın önceki gün hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için sağlık çalışanlarının ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi yaptığı medyaya yansımıştır. İlimizde de aynı eylem yapılarak idarenin ve adli makamların dikkatine sunulmuştur. Kamu oyunun bilinçlenmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Tüm bu olayların yaşandığı, hassasiyetin en üst seviyede olduğu bir dönem içerisinde sanıkların karakoldan salıverildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.

4. Kişilerin ölümle tehdit etmeleri, bıçak kullanmaları iç huzurumu bozmuş, ailemi ve beni son derece tedirgin etmiştir. Şu an itibariyle nöbete gelmeye dahi cesaret edemiyorum. Her an için hayati tehlikem söz konusudur. Hayatımın korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını, ilgili kişilerin yakalanmasını, güvenliğimin sağlanması için koruma tayin edilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Müşteki Özgür TEKİN

EKLERİ : 1) Medyaya yansıyan doktor cinayeti ve ülke çapındaki sağlık mensuplarının yaptığı eyleme ilişkin gazete küpürü 2) İzmir Baki Uzun Hastanesinde aynı gün yaşanan ve İzmir Tabip Odası’nın sitesinde haberkonusu yapılan olaya ilişkin yazı 3) Güvenlik kamerası görüntüleri

Bir yanıt yazın