Perşembe , 25 Nisan 2024

Hasta yakını doktoru darbetti

Isparta Şehir Hastanesi Acil Servisi’nde hasta yakını Oğuz Metlek tarafından darbedilen Dr. Baki Ünlü, “Bana doğru bir yumruk attı. Yumruğu görmemle kafamı çevirdim. Çünkü çok ağır yaralanabilirdim” dedi. Oğuz Metlek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Isparta Şehir Hastanesi Acil Servis’te meydana geldi. Oğlunu acile getiren Oğuz Metlek, serviste doktor Baki Ünlü ile tartıştı. Metlek, bir süre sonra Ünlü’nün üzerine yürüyüp, yumruk attı. Diğer sağlık görevlileri ve güvenlik ekiplerinin müdahale ettiği olay sonrası Dr. Baki Ünlü darp raporu aldı ve Oğuz Metlek’ten şikayetçi oldu.

Doktoru darbettikten sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Oğuz Metlek, bugün ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği’ne yatışı yapılan Dr. Baki Ünlü’yü özel ihtiyaçlarını karşılamak için doktor izniyle geldiği evinde, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ziyaret etti.

Burada gazetecilere olayı anlatan Dr. Baki Ünlü, hastane polikliniği yeşil alanda görevli olduğunu ve çağırma ekranından hastayı çağırdığını söyledi. İçeriye anne, baba ve 2 çocukla 4 kişinin girdiğini anlatan Ünlü, “İlk çocuklarının muayenesini yaptım. İşlemlerini bilgisayara kaydetmek için masama geçtim. İkinci çocuğunun muayenesini bilgisayar sisteminden başlattım. Ayağa kalktım muayene masasına geçerken içeriye bir şahıs daha girdi. O şahsa ‘Beyefendi dışarı çıkabilir misiniz’ dedim. Şahıs bana içerideki kişilerle beraber olduğunu söyledi. Ben de kendisine, ‘Beraber olabilirsiniz. Ama içeride şu anda 4 kişi var zaten. Normal şartlarda 1 hasta ve 1 yakınını içeriye alıyoruz’ dedim. Bunun üzerine şahıs bana, ‘Ben Kars, Kayseri Hastanesi’ni gördüm. Böyle bir uygulama görmedim’ diyerek tepki gösterdi. Ben de kendisine, bunun hastanelerle herhangi bir ilgisinin olmadığını, bilinçli olmakla ilgili bir durum olduğunu belirttim. Şahıs arkasına dönerek poliklinik kapısından dışarıya koridora doğru birkaç adım attı. Ben de arkasından poliklinik kapısına doğru ilerledim” dedi.

‘TUTUKLANMASINA ÇOK SEVİNDİM’

“Sağlık çalışanlarının, özellikle bu salgın döneminde ciddi özveriyle çalıştığını aslında herkes görüyor” diyen Dr. Ünlü, “Buna göre hareket etmelerini istiyorum. Bizlerin de bir aileye sahip olduklarını unutmamamız gerekiyor. Bu arada benim 2 kızım tıp fakültesinde okuyor. Ben bir baba olarak eşim de bir anne olarak her zaman onlara örnek olmaya çalıştık. Mesleğimde yaşamış olduğum bu sıkıntıyı çocuklarıma nasıl anlatabilirim? Şahsın tutuklanmasından çok sevindim. Mümkün olduğunca en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın