Cuma , 29 Mart 2024

Ve kürtajda ilk baskın…

Antalya’da, polis ekipleri 4 aylık hamile kadına kürtaj yapmak istediği öne sürülen jinekolog operatör doktoru gözaltına aldı

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Ve kürtajda ilk baskın... ANTALYA’da 16 haftalık hamile S.U.’ya kürtaj yapmaya hazırlandığı iddiasıyla polisin yaptığı baskında gözaltına alınan Opr.Dr. Abdülaziz Akkaya sorgusunun ardından dün gece savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Doktor Akkaya, ifadesinde kürtaj yapmadığını hastayı sadece muayene ettiğini söyledi. Genç kadının verdiği ifadenin altından ise tecavüz iddiası ve dram çıktı. Hamile olduğunu doktora muayene için geldiğinde öğrendiğini iddia eden S.U., tecavüze uğradığını; kendisine alkol vererek tecavüz eden kişinin bir avukat olduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu.
Antalya’da polis yasal süresi üzerinde bir hamileliğe son verileceğini ve bu iş için doktorun 20 bin TL alacağı ihbarını aldı. Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Antalya Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden Opr. Dr. Abdülaziz Akkaya’nın Deniz Mahallesi Güllük Caddesi’ndeki muayenehanesi dün polis tarafından basıldı. 4 aylık hamile 25 yaşındaki S.U.’ya kürtaj yapmak için hazırlık yaptığı iddia edilen doktor Akkaya’nın muayenehanesinde arama yapıldı.

BAKİRE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Arama yapıldığı sırada kürtaj yaptıracağı ileri sürülen S.U. hamile olmadığını, hatta bakire olduğunu söyledi. Dış görünümünde herhangi bir hamilelik belirtisi olmayan kadın savcılık talimatıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada kontrolden geçirilen kadının 16 haftalık, yani yasal gebelik sonlandırma süresinin 6 hafta üzerinde hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine hem kadın, hem de kürtaj yapacağı iddia edilen doktor gözaltına alındı.
S.U. ifadesinde kasıklarındaki ağrı ve adet düzensizliği nedeniyle kontrol için doktorun muayenehanesine gittiğini söyledi. Evrak ve hasta kabul defteri ile bazı dosyalara el konulan baskında doktor Akkaya da hastayı sadece muayene ettiğini, kürtaj için herhangi bir girişimde bulunmadığını anlattı. Bu ifadenin ardından eski başhekim savcılık talimatıyla gece yarısı serbest bırakıldı.
TECAVÜZ İDDİASI
Ancak genç kadın polise gözyaşları içinde verdiği ifadede, bir tecavüz sonrası hamile kaldığını ileri sürerek, kendisine alkol vererek tecavüz ettiği suçlamasıyla Manavgatlı avukat F.Y.’den şikayetçi oldu. S.U. ifadesinde, “Hamile olduğumu bilmiyordum. 3- 4 aydır regl olmuyordum. Kasıklarımda ağrı vardı. Bu nedenle doktora muayeneye gittim” dedi.
ANNEME AVUKAT ARIYORDUK
S.U., annesinin üçüncü eşinden ayrılmak istediğini, bu nedenle hukuki yardım aradıklarını belirterek, bir arkadaşının adını verdiği Avukat F.Y.’nin ofisine gittiğini söyledi. Avukatla konuşurken, duygusallaştığını ve ağladığını anlatan S.U., bu sırada yanına oturan avukatın kendisine teskin edici sözler söylediğini, viski ikram ettiğini, ısrarlara dayanamayarak, duygusal ortamın etkisiyle 3- 4 bardak viski içtiğini kaydetti.
AVUKATTAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Daha önce alkol kullanmadığı için sarhoş olduğunu ve kendini kaybettiğine değinen S.U. kendine geldiğinde, avukatın tecavüzüne uğradığını ve bek?retini kaybettiğini iddia etti. S.U. kendisine alkol vererek, sarhoş ettikten sonra tecavüz ettiğini öne sürdüğü avukat F.Y.’den şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.
S.U.’nun iddiaları üzerine polis, soruşturmayı bu yönde genişletti
Vatan

Bir yanıt yazın