Perşembe , 28 Mart 2024

DOKTOR EŞİ İÇİN MİLLETVEKİLİN’DEN BEKLENEN SAVUNMA GELDİ !

akparti_milletvekili_ismail_gunes_basinla_bir_araya_geldi_h569

“Milletvekili açıklamalarında Uşakta eşine ihtiyaç olduğu için geçici görevlendirildiğini vurgularken Hiçbir doktor, Ankara’dan Uşak’a gelmek istemez. Eşim burada nöbet dahil bütün çalışmalarını yapıyor. Ortada haksız kazanç ve yolsuzluk yok.” şeklinde açıklama yaptı. 

Tüm Türkiye’de ki hekimlerin bu şekilde memleketlerinde çalışmak istediğini bilmeyen vekil açıklamaları ile hekimleri daha çok kızdırdı. 

Doktorlarhaber.com/Ankara

Türkiye’nin her yerinde şu anda ailesinden ve çocuklarından ayrı yaşayan doktorlar “Bizlerde ailemizin yanında doktorluk yapmak isteriz neden sadece vekil yakını gidebilsin ki?, Suçumuz torpilimiz olmaması mı?” şeklinde kızgınlıklarını ifade ettiler !

İşte Vekilin Uşakta yerel bir basına verdiği demeçin tamamı;

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in eşinin Uşak’ta geçici görevlendirilmesi Ulusal Kanal’a haber oldu. Güneş, hakkındaki haberlere yanıt verdi. Güneş, “Hiçbir doktor, Ankara’dan Uşak’a gelmek istemez. Eşim burada nöbet dahil bütün çalışmalarını yapıyor. Ortada haksız kazanç ve yolsuzluk yok. Fakat daha önceki dönemlerde işe gelmeden para alanlar vardı. O iktidarlar döneminde bunların hiçbiri görülmezdi” dedi

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneşâ€™in daha önce Uşak Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve seçimin ardından Ankara’da çalışmaya başlayan çocuk hastalıkları uzmanı eşi Hafize Güneşâ€™in yaz döneminde görevlendirmeyle Uşak’ta çalışması Ulusal Kanal’da haber oldu. Çıkan haberler yerel ve yaygın medyada yer buldu. Ulusal Kanal, Milletvekili İsmail Güneşâ€™in eşinin Uşak’ta görev yapmasını eleştirdi. Hakkında çıkan haberlere yanıt veren AK Parti Uşak Milletvekili Uzm. Dr. İsmail Güneş, usakport.com’un sorularını yanıtladı. Güneş,  “Özellikle doktorlar, Uşak’tan Ankara’ya gitmek ister. Çünkü Ankara, Uşak’a göre her açıdan rahattır. Eşimi ihtiyaç olduğu için Uşak’ta görevlendirdiler. Uşak’a geldi diye oturduğu yerden para almışlığı yok. Şu anda en çok hastaya o bakıyor. Ayrıca kadrosu Ankara’da olduğu için buraya atanacak her hangi bir doktorun da önüne geçmedi. Ortada yolsuzluk yok, haksızlık yok. Fakat bizim hizmetlerimizi baltalamak için birileri, bu tip haberler yaptırıyor” dedi.

UŞAK’TA İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

Eşi Hafize Güneşâ€™in Uşak Devlet Hastanesi’nde yaz döneminde yaşanan hekim ihtiyacını karşılamak için görevlendirildiğini belirten İsmail Güneş, “Uşak’ın doktora ihtiyacı vardı. Eşimin daha önceki görev yerinin Uşak olması nedeniyle böyle bir karar verildi. Eşimin Ankara’da nöbeti yoktu. Fakat burada nöbet de tutuyor. Görevini bir günden bir güne ihmal etmiyor. Hastalar son derece memnun. Biz burada ciddi bir ihtiyacı kapattık. Hadi çalışmadan para alır, yapılan haberlere hak veririm. Hadi tatilde olur, burada görevli gibi görünür ona da ses çıkarmam. Fakat Hafize Hanım (Güneş), Uşak’ta iyi bir performans ortaya koydu. Baktığı hasta sayısı az değil. Burada oturduğu yerden para almışlığı yok” diye konuştu.

BİZİM SAĞLIK HİZMETLERİNİ BALTALAMAK İSTİYORLAR

“Biz Uşak’ta merkez ve bir çok ilçede hastane yaptık” diyen İsmail Güneş, “Bizim sağlık hizmetlerini baltalamak için böyle bir yol deniyorlar. Ulusal kanalın nasıl bir yayın organı olduğunu biliyoruz. Muhalefet milletvekilleri bizim hizmetlerimizle baş edemediler. Ancak böyle konularla bize zarar vermeye çalışıyorlar. Eşimin buraya gelmesinden dolayı hiçbir doktorun kadrosu yanmadı. Biz yolsuzluk yapmadık-haksız yere kazanç elde etmedik. Burada bizim tek avantajımız eşimle aynı yerde olmamız oldu. Kaldı ki daha önceki iktidarlar döneminde, işe gelmeden para alanlar vardı. Bizi bugün baltalayanlar, o dönemde bunların hiçbirini görmüyordu. Ayrıca bütün dairelere bakmak gerek. Kimin eşi nerede görev alıyor bir incelemek gerek” ifadesini kullandı.

UŞAK PORT