Cuma , 29 Mart 2024

Müezzinoğlu: 20 bin uzman hekim açığı var

muezzinoglu_20_bin_uzman_hekim_acigi_var13747686840_h1054678

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 20 bin uzman hekim açıklarının bulunduğunu belirterek, “Elimizdeki mevcut hekimlerle azami istifade ve ihtiyaca göre dağılımı sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerindeözel uçakla Şanlıurfa’ya geldi. GAP Havaalanı’nda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç vebürokratlar tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Tören mangasını selamladıktan sonra, Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Müezzinoğlu’na, kente ilişkin brifing veren Vali Güvenç, ziyaret anısına fincan takımı hediye etti.

Bakan Müezzinoğlu, Valilik’ten Şanlıurfa Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılanan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, burada gazetecilerin sorularınıyanıtladı. Ülkede uzman hekim ihtiyacının olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, 20 yıldır tıp fakültelerinde kontenjanların açılmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Şu an benim 20 bin uzman hekim açığım var. Elimizdeki mevcut hekimlerle azami istifade veihtiyaca göre dağılımı sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. 20 yıl bu ülkenin tıp fakültelerine kontenjan açılmamış. Son 5 yıldır tıp fakültelerine bu yıl 6 bin artışla öğrencialınıyor. Uzman hekim dediğiniz zaman 20 bin uzmanım var, 100’ünü hemen alıp Urfa’yavereceğim ama yok. Yurtdışından getirmeye çalışıyoruz onların da dil sorunu var. O nedenle önümüzdeki 2-3 yıl uzman hekim konusunda milletçe sıkıntı yaşayacağız. Uzman hekim sıkıntısını yavaş yavaşÂ çözeceğiz.”

Ülkenin doğru yönetilmesinden rahatsız olanların bulunduğunu ancak artık milletin dediğinin hakim olacağını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti:

“Yönetimlerde 3 kelime vardır. Bir yönetim anlayışı vardır ‘sorun ve kriz üretir.’ Bu millet sorun üreten yönetimlerle çok muhatap oldu. Türkiye peş peşe krizler yaşadı. O yönetimler hep sorunve kriz üreten yönetimlerdi. Bir yönetim anlayışı da var ki; ‘sorun çözen yönetim’ anlayışıdır.Büyük oranda sorun çözer. Ülke yönetiminin doğru yönetimlerin neler kazandırdığınavatandaşlarımız yaşadı. Ama esas daha doğru bir yönetim var. ‘Geleceği doğru şekillendirenyönetim anlayışı’ var. AK Parti 2023 vizyonu ile gelecek vizyonunu oluşturuyor. Yani sorun üreten yönetimden bu millet kurtuldu sorun çözen yönetim dönemini de tamamladı. Artık geleceği doğru şekillendiren doğru yöneten ve milletin hayallerinin önünde bir vizyon anlayışını bu ülke yakaladı. Ülkenin doğru yönetilmesinde rahatsız olan iç ve dışÂ güçler oluştu.

Son iki aydır Gezi Parkı diye bir hadise çıkartıldı ve burada ülkenin istikrarını, ülkenin geleceğini doğru ve güçlü yürüyüşünü engellemek için birileri ülkenin istikrarını bozmaya çalıştı. Gençlerimiz ve milletimiz bu ülkenin onurunu ve saygınlığını hissettirecek anlayışı ülkemiz yakaladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazıyor. Artık bu ülkede millet ne derse o olacak, sandık ne derse o olacak. Dolaysıyla ülkede artık millet ne derse o olacak. Sandığın gücünün üzerinde de bir gücü artık milletimizde tanımıyor.”

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından sağlıkla ilgili toplantıya katılmak üzere belediyeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Haber7

Bir yanıt yazın