Cuma , 19 Nisan 2024

Samsun’da doktor darp edildi

uzgun_doktor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde görevli bir doktor, hasta yakını tarafından darbedildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, doktorların servisleri gezdiği sırada hasta yakınlarının dışarı çıkmasını isteyen görevlilere güçlük çıkaran Yasin A’ya durumu anlatmaya çalıştığı sırada darbedildi.

Hasta yakını Yasin A’nın kafası ile darbettiği doktor, kaşından yaralandı. Aydın’a acil serviste ilk müdahale yapıldı. Hasta yakını Yasin A. ise gözaltına alındı.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Sağlık görevlilerine yönelik şiddetin son yıllarda çok sık yaşandığına işaret eden Leblebicioğlu, “Doktorlar vatandaşın sağlığı için gece gündüz çalışıyor. Bu tür saldırıların hastanemizde de ülkemizin çeşitli hastanelerinde de yaşanmasını arzu etmiyoruz. Üniversite olarak saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının yasal olarak da takipçisi olacağız” dedi.

OMÜ Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada da doktora yapılan saldırı kınanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, görevi başında bir hasta yakını tarafından darbedilmiştir. 7 gün 24 saat, hastaların sağlığına kavuşması için gerekli fedakarlığı yapan hekimlerimizin, bu şekilde saldırıya maruz kalması anlaşılır değildir. Meslektaşımızın hayati tehlikesi olmaması tesellimizdir. Meslektaşımıza geçmiş olsun temennisi ile bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Adli makama yansıyan konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın