Salı , 16 Nisan 2024

Askerlik suresi kisaliyor

Ankara Kızılcahaman’daki AK Parti kampından, askerlikle ilgili müjde çıktı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılması için çalışma başladığını söyledi.

Basına kapalı yapılan toplantıda yüz binlerce aileyi yakından ilgilendiren askerlikle milletvekilleri, “bedelli askerlik” talebinde bulundu. Vekillerin “bedelli” isteğine, “olmaz” diyerek karşı çıkan Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılacağını söyledi. Yılmaz sürenin kaç aya ineceği konusunda detay vermedi. Sadece “Askerlik süresini kısaltma yönünde çalışma başlattık” demekle yetindi.

Yılmaz’ın verdiği bilgi üzerine milletvekilleri, çalışmanın ne zaman netleşeceğiyle ilgili bilgi almaya çalıştı. Ancak Yılmaz, henüz çalışmanın yeni başladığını ifade ederek, sürenin ne kadar olarak öngörüldüğüne ilişkin detay vermedi.

BAŞBAKAN DOĞRULADI

Başbakan Erdoğan da Yılmaz’ı doğrulayarak “Bedelli konusunda yeni bir adım atmayı düşünmediklerini” belirtti. Bunun sulandırılmaması gerektiğini söyledi. Ancak Erdoğan, askerlikle ilgili ileriye dönük bazı çalışmalar olduğunu belirtti. TSK’da 500 binin üzerinde er askerlik yapıyor. Halen 15 ay er, 12 ay yedek subay ve 6 ay yedek subay olarak yapılan askerlikle ilgili daha önce teklifler verilmişti. 15 ayın 12 veya 9 aya indirilmesi istenmişti.

20130506-084858.jpg

Bir yanıt yazın