Perşembe , 28 Mart 2024

İngiltere’de 4G ağı devreye girdi!

İngiltere’nin ilk 4G ağı 11 şehirde hizmete girdi.

Londra, Manchester, Bristol, Birmingham, Cardiff, Edinburgh, Leeds, Liverpool, Sheffield, Glasgow ve Southampton kentlerinde bu sabahtan itibaren, EE telekomünikasyon şirketinin 4G ağına erişim sağlanabiliyor.

4G, 3G olarak anılan dijital ağa göre daha hızlı veri aktarımını beraberinde getiriyor.

Diğer telekomünikasyon şirketlerinin böyle bir ağ hizmetini en erken gelecek seneden itibaren yürürlüğe sokmaya başlayabilecekleri söyleniyor.

Uzmanlar, özellikle veri kullanımı haklarıyla ilgili olarak uygulamanın satın alınabilirliği konusunda kuşku olduklarını belirtiyor.

Şirket, uygulamanın yeni yıla kadar başka bazı şehirlerde de hizmete gireceğini açıkladı.

Daha önce Everything, Everywhere olarak bilinen ve Birleşik Krallık’ta mobil telekomünikasyon hizmeti veren Orange ve T-Mobile’ın da sahibi olan EE telekomünikasyon şirketi, 3G olarak bilinen üçüncü nesil mobil teknolojiyle karşılaştırıldığında beş kat daha hızlı bir hizmet sağlamayı vadediyor.

Şirket, 4G’nin müşterilere daha hızlı internet sunmanın yanı sıra, şirketlere de büyük fayda sağlayacağını söylüyor.

Tarifeler pahalı mı?

Hizmetin başlangıç tarifesi aylık 500MB internet veri paketi için 36 sterlin.

Müşteri, taşınabilir cihazında internet paketinin limitini aştığı takdirde ayrıca ek ücret ödemesi gerekecek.

Örneğin BBC iPlayer taşınabilir uygulaması gibi uygulamalar aracılığıyla bir program izlemek için 225MB civarında internet veri kontenjanı kullanmak gerekiyor.

Bu miktar, 36 poundluk başlangıç paket limitinin neredeyse yarısı demek.

Limit aşımı durumunda her 50MB için 3 pound, 4GB’a kadar ise 20 pound ek ücret ödenmesi gerekecek.

EE’nin yöneticisi Olaf Swantee, fiyatların “aylarca süren tüketici araştırmalarına dayandırılarak belirlendiğini ve tarifelerin en etkili biçimde belirlendiğini” açıkladı.

Ancak, Ovum’dan düzenleme uzmanı Matthew Howett, şirketin tüketicileri 4G hizmetinin talep ettikleri fiyata değer olduğuna ikna etmekte zorlanacaklarını söyledi.

ve teknoloji

Bir yanıt yazın