Cuma , 19 Nisan 2024

Türk Kızılayı Körfez’e uzandı!

Türk Kızılayı ile Suudi Kızılayı arasında işbirliği

 Türk Kızılayı ile Suudi Kızılayı arasında Türk Kızılayı’nın organizasyon yapısını yakından incelemek, stratejik ortaklık geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Türk Kızılayı Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreni öncesi Suudi Kızılayı Başkanı Prens Faisal Bin Abdullah, özel konuklar için açılan şeref defterini imzaladı. Daha sonra sohbet eden iki heyet, şimdiye kadar yaptıkları görüşmelerde her konuda fikir birliği içinde olduklarını gördüklerini ve bundan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Prens Faisal Bin Abdullah, iki kurumun da üstlendiği görevlerin, insanlık adına üstlenilmiş görevler olduğunu ve din, dil, ırk ayrımı gözetilmediğini vurguladı. Ele aldıkları her konuda anlaşmalarının, diğer kurumlar için de örnek teşkil edeceğine inancını dile getiren Prens Faisal Bin Abdullah, bu işbirliğinin bundan sonra yapılacak tüm ortak çalışmalar için başlangıç olması temennisinde bulundu.

İki kurumun da dünyada bu alandaki en eski kurumlardan olduğunu belirten Prens Faisal Bin Abdullah, bu ortaklığın diğer ülkelerin yardım kuruluşlarına örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Prens Faisal Bin Abdullah, Türk Kızılayı’nın doğal afetlerde ihtiyaç duyulan malzemeler konusunda ne kadar iyi durumda olduğunu görme fırsatı bulduklarını söyledi. Konuk Başkan, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler konusuna da değinerek, bu konuda gerek Türkiye’ye gerekse mültecilere katkı sunmak istediklerini ifade etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, imzaların atılmasının ardından, ”Yapacaklarımız bu mutabakat zaptının çok çok ötesinde. Bundan büyük bir sinerji çıkacağını ve herkesin hoşnut kalacağını ümit etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Akar, iki kurumun işbirliğinin ”dünyaya mesaj olacağını” sözlerine ekledi.

İmza töreninden sonra konuk heyete Kızılay’ı simgeleyen gümüş kakma özel yapım işlemeler takdim edildi. Konuk heyet de Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a altın at heykeli hediye etti.

AA

Haber Türk – sağlık

Bir yanıt yazın