Cuma , 29 Mart 2024

Yüz naklini yapanların gözlerinden öpüyorum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde iki hastaya, Türkiye’nin ikinci yüz ve ilk çift bacak ve çift kol nakli operasyonlarını gerçekleştiren ekibi kutladı.

Türkiye’deki sağlık siteminin ve Türk tıbbı ile birlikte el ele vererek önemli bir operasyona daha imza attıklarını ifade eden Bakan Akdağ, “Bütün ekibimiz çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bir kere daha hepsini kutluyorum, hepsinin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Kızılcahamam Asya Termal Otel’de gerçekleştirilen 6. Genel İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Hastahanesi’nde iki hastaya, Türkiye’nin ikinci yüz ve ilk çift bacak ve çift kol nakli operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akdağ, ameliyatın ilk aşamada çok başarılı geçtiğini belirterek, “Sabah nakil yapılan hastalarımızla ilgili bilgiyi henüz almadım. Burada yapılan toplantıdan sonra bilgi alacağım. Çok kısa ama önemli bir söz var o da şudur; Gerçekten Türkiye’deki sağlık sitemi ve Türk tıbbı birlikte ortaya koyduğumuz sistemle ve bütün çalışanlarımızla yani organ naklini gerçekleştirmek üzere vatandaşımız, aileyi ikna eden organ nakli koordinatöründen tutunda, cerrahlarımıza ve yoğun bakım veren bütün ekibimize kadar büyük bir başarıya imza attılar, bir kere daha hepsini kutluyorum, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bu büyük başarıyı gerçekleştiren bütün arkadaşlarım gerçekten önemli bir iş yaptılar, hepsine Türkiye halkı adına teşekkür ediyorum.”

CİHAN

Haber7

Bir yanıt yazın