Perşembe , 28 Mart 2024

Van Depreminde Sağlık Hizmetleri

Sağlık Bakanlığı Van depreminde Sağlık hizmetlerinin yaptığı çalışmalar ile ilgili bir duyuru paylaştı;
İştye Van Depreminde Sağlık Hizmetleri :

Hızlı, etkili, her detayı önceden planlanmış ve üzerinde çalışılmış bir KRİZ ORGANİZASYONU yapıldı.

 Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ deprem bölgesine acil olarak (3 saat içerisinde) intikal etti.

İlk müdahaleleri, sağlık kriz organizasyonunu bizzat Bakan Bey yönetti.

 Sağlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (SAKOM), en üst düzey alarmla hızlıca toplandı. Aktif halde çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdü.

 SAKOM’un sevk ve kontrolünde sağlık çalışanlarının, 112 ekiplerinin, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin hızlıca deprem mahalline ulaşmaları sağlandı.

 Van ve ilçelerimizin 112 Acil Sağlık Ekipleri, bölgede hazır olan ambulanslar ve UMKE elemanları ilk 20 dakikada olay yerindeydi.

 Kara ve hava ambulanslarımız çok hızlı bir biçimde Van ve Ercişâ€™e ulaştı.

 Deprem günü akşam saatlerinde (depremden sadece birkaç saat sonra) Van ve Ercişâ€™te 145 ambulans, 9 UMKE aracı, 500 ilave sağlık çalışanı hizmet verir hale geldi.

 Bütün bunlar yapılırken çok hızlı bir biçimde hastaneler yaralı sevkleri için hazır hale getirildi. Bölge illerinde toplam 1800 yatak deprem yaralıları için hazırlandı. Ankara’ya sevkler için her türlü önlem alındı.

 Deprem yaralılarına hizmet verilirken hastanelerin kendi işleyişleri aksatılmadı.

 Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanemiz çok önemli bir sınav verdi. Bölgeye yaptığımız depreme dayanıklı hastaneler Türkiye’nin gururu oldu.

 Van ve Ercişâ€™e çadır hastaneler kurularak burada yaralılarla ilgili önemli hizmetler verildi.

 Depremde yaralanan vatandaşlarımızın tedavi gördükleri sağlık kuruluşlarına dair bilgiler SAKOM’la koordine edilerek Bakanlığımız İletişim Merkezi (SABİM ALO 184)ne aktarıldı. Bakanlığımızın Alo 184 İletişim Hattı üzerinden depremde yakınları yaralananlara her türlü bilgi desteği sunuldu. 

 Deprem sonrasında her türlü sağlık hizmeti aksatılmadan sürdürülüyor. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili önlemler alınıyor ve sahada gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Depremzedelere psikolojik destek hizmeti sürdürülüyor.

Bir yanıt yazın