Cuma , 29 Mart 2024

Sigara içene kız yok

Sigara içilmesi yasaklanan köyde yasağı delene kız da vermiyorlar

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Ortaöz köyünde köy muhtarlığınca sigara içilmesinin yasaklandığı ve 6 yıldır sigara içilmediği haberini 26 Şubat 2009 da tüm Türkiye öğrenmişti.

Dumansız hava sahasının 4. yılı nedeniyle düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı da katıldı.

Akdağ, Türkiye’de 2008 yılında yüzde 31’lerde olan sigara kullanımının 2010 yılında yüzde 27’lere düştüğünü ifade etti. Bakan Akdağ, programda Türkiye’de 4 yıl önce birçok vatandaşın sigara dumanından rahatsız olduklarını anlatarak, kendilerinden yardım istediklerini anlattı.

SİGARAYI YASAKLAYAN MUHTARLARA PLAKET
Türkiye’de sigara içilmeyen köy olarak gündeme gelen Kastamonu Taşköprü’ye bağlı Ortaöz köyü muhtarı Mahmut Sezer de davet edildi. Bakan Akdağ, daha sonra Türkiye’nin bazı köylerinde sigarayı yasaklayan muhtarlara plaket verdi. Bunlardan biri de Ortaöz köyünün muhtarı Mahmut Sezer oldu.

KIZ VERMİYORLAR
Ortaöz köyü muhtarı Mahmut Sezer, köylerinde 8 yıldan bu yana sigara içirmediklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığının bu çalışmasına destek verdiklerini söyledi.
Öte yandan, sigara dumanının olmadığı köyde sigara içene kız bile verilmediği öğrenildi.

İHA

Bir yanıt yazın