Cuma , 29 Mart 2024

AJAN HEMŞİRE İDDİASINA BAKANDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Akdağ, ‘İranlı doktor ve hemşireler ajanlık için gelecek’ iddialarına cevap verdi

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İranlı doktor ve hemşirelerin çalışmak için Türkiye’ye gelecek olmasıyla ilgili değerlendirmeleri ‘saçma’ olarak niteledi. Akdağ, ‘İranlı doktor ve hemşirelerin istihbarat amaçlı Türkiye’ye geleceği’ ile ilgili iddialar için, “Saçma ve komplo teorisi.” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 478 yıldan bu yana Erzurum’da kesintisiz devam eden bin bir hatimlerin duasına katılmak üzere Ankara’dan uçakla Erzurum’a geldi. Bir basın mensubunun, ‘İran’ın İsrail ile stratejik müttefiklik ilan etmesinin ardından İranlı doktor ve 2 bin hemşirenin Türkiye’ye gelip görev yapmasında bir sıkıntı olabilir mi?’ sorusuna Bakan Akdağ sert tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye’de hekim ve hemşire sıkıntısı olduğunu ve bunun önünü açmak amacıyla yabancı doktorların Türkiye’ye gelip çalışmasına izin verdiklerini ifade etti. İranlı hemşire ve hekimlerin Türkiye’ye yönelik ‘istihbarat ya da rejim ihracı’ gibi düşüncelere sahip olacaklarına dair iddiaları komplo teorisi ve saçma olarak nitelendiren Bakan Akdağ, şunları söyledi: “Arkadaşlar bu komplo teorileriyle ne milletin kafası bulandırılsın ne de Türkiye’nin küçük bir ülke olduğu gibi bir takım duygular uyandırılsın. Bunlar çok yanlış düşünceler. Biliyorsunuz Türkiye’de yabancı doktorlar, hemşireler çalışacak. Her ülkeden gelip çalışabilir. Türkiye çok büyük bir ülke, yeter ki okudukları, eğitim aldıkları fakülteler, öğrenim gördükleri yerler denkliği Yüksek Öğretim Kurumu’nca kabul edilen, doğru dürüst üniversite olsun. Ve Türkçeyi iyi bilsinler. Biz neden yabancı uyrukluların önünü açtık? Türkiye’de hemşire ve doktor eksiği var. Doktor ve hemşire kardeşlerimiz mesleklerini icra ederken büyük iş yükü altında sıkıntı çekiyor. Vatandaşlarımız için de sıkıntı oluyor. Dolayısıyla, bağışlayın, tırnak içinde söylüyorum; saçma sapan iddiaların arkasında durmak bir kenara, bunları konuşmakta bile bir yarar yok.”

Kaynak: HT

Bir yanıt yazın