Perşembe , 18 Nisan 2024

Başbakan : ‘Ciddi doktor sıkıntımız var’

basbakan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel bir hastanenin açılışında yaptığı konuşmada ülkede ciddi doktor sıkıntısının olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Ciddi eksikliklerimiz var. Ülkemizde yıllarca bilim insanı yetiştirmek için ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu ülke tarihine baktığınız zaman bu kadar fakir değil. Bunuyeniden ayağa kaldırmamız lazım. Tıp alanında ciddi sıkıntımız var Hastanelerimizdeciddi doktor sıkıntımız var.” dedi.

Şişli’de Özel Florence Nightingale Hastanesi’nin yenilenen bölümü açıldı. Açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve hastanenin üst düzey yetkilileri katıldı. Toplantıda Başbakan Erdoğan’a İstanbul Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Cemşid  Demiroğlu tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

Programda konuşma yapan Erdoğan, Afrika ziyaretini değerlendirdi. Afrika’da insanların ciddi sorunlar yaşadığını hatırlatan Erdoğan, “Afrika’dan gelen Başbakan olarak söylüyorum; dünyabu değil. Dünya İstanbul, Türkiye değil hele hele Afrika hiç değil. Oraların halini gördüğümüz zaman ben milletçe üzerimizdeki yükün ne kadar ağır olduğunu gördüm. Onu anladım. O insanların sefaletini gördüm. Bugün biz oraya gitmiyorsak sorumluyuz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de eğitim ve sağlıkta önemli yere gelindiğini belirten Erdoğan, “Aldığım bilgiler bizi çok duygulandırıyor. Yola çıkarken şunu açık net ortaya koymuştum. Türkiye’yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet demiştik. Eğitimde ciddi atılımları gerçekleştirdik. Eğitimde cehaletle savaşı başaracaksak bu eğitimi okul öncesinden başlayarak lisansüstü bunları vatandaşımızın ayağına götürmemiz lazım. Hükümet olarak bunu başarmak zorundayız. Ciddi eksikliklerimiz var. Ülkemizde yıllarca bilim insanı yetiştirmek için ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu ülke tarihine baktığınız zaman bu kadar fakir değil. Bunu yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Tıp alanında ciddi sıkıntımız var. Ülkemizde yıllarca bilim insanı yetiştirmek için ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu ülke tarihine baktığınız zaman bu kadar fakir değil. Bunu yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Tıp alanında ciddi sıkıntımız var. Hastanelerimizde ciddi doktor sıkıntımız var.” diye konuştu.

“Özel sektör üniversite kurabilmeli” diyen Erdoğan, “Vakıf üniversitesini kaldırmamız lazım. Özel sektör olarak üniversite kurulabilmeli. Anonim şirket olarak mı yapacak, nasıl yapacaksa öyle yapsın. Bu konuyla ilgili siyasi partilerle anlaşmamız gerekiyor. Çünkü anayasa değişikliği gerekiyor. Bu konu ile ilgili adımları atmakta kararlıyız.” şeklinde konuştu.

İktidar oldukları dönemde sağlık alanında yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Her şeyi insan için dersen o zaman bu işi başarırsınız. Bu devlet olarak bizim asli görevimiz. Birkaç rakamla Türkiye’nin sağlık alanında nereden nereye geldiğini ifade etmek istiyorum. Kamudaki uzman hekim sayısını 20 binden 33 bine çıkarabildik. İmkanların artmasıyla bunun artması lazım. Pratisyen hekim sayısını 31 bin 136’ya çıkarabildik. Aile hekimliğini getirdik buna şiddetle ihtiyacımız var. Aile hekimliği gibi modern sistemi kurmak suretiyle vatandaşımız ‘benim doktorum var’ deme fırsatına kavuştu. Devlet hastaneleri ile vakıf hastaneleri arasında adeta fark yok. Şehir hastanelerini inşallah kuruyoruz. Yargıda sıkıntımız var. Yasal düzenleme ile onu aşmaya çalışıyoruz. Girdiğin anda hiçbir konuda farklı bir yere gitmeyeceksin. O kompleksin içinde o işi bitireceksin. Kayseri’de temeli atmıştık. İnşaat yarıda kaldı. İstanbul’da bunu yapacağız. 40 bin 716’ya nitelikli yatak sayısını çıkardık. Hastanelerimizi en modern cihazlarla yeniledik. Biz üniversitelerimizden doktor yetiştirmelerini istirham ediyoruz. Gençlerimizi biran önce yetiştirelim ve sağlık hayatına kavuşturalım.”

Başbakan Erdoğan daha sonra hastanenin açılış kurdelesini kesti. Erdoğan’a programa katıldığı için bir de plaket armağan edildi.

CİHAN

Bir yorum

  1. sağlık bakanı sıkıntımızda var ?

    bunada bir çözüm ltfeeenn
    sağlık bakanı sıkıntımızda var ?

Bir yanıt yazın