Cumartesi , 27 Nisan 2024

Kocaeli’de sağlık ocağını basıp doktorları darp ettiler

Kocaeli’de bir aile sağlığı merkezine gelen hasta ve hasta yakınları, 3 doktoru darbetti. Yaralanan doktorların darp edildiği anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nde hasta ve hasta yakını olduğu iddia edilen bir grup, henüz bilinmeyen nedenden aile sağlığı merkezini bastı.

Sağlık merkezinde bulunan 3 doktoru darbeden grup, çevreye de zarar verdi.

Boğulma tehlikesi yaşayan doktor bayıldı

Vatandaşların araya girmesine rağmen şiddetine devam eden saldırganlar, bir doktorun boğazını sıkarak boğmaya kalktı.

Boğulma tehlikesi geçiren doktor yere yığılarak bayıldı, büyük korku ve paniğin hakim olduğu olayda bir doktorun da eli kırıldı.

A.M.K., S.E., Y.S. isimli doktorlar tedavi altına alınırken olaya karışan şahıslar kayıplara karıştı.

Bakan Koca: 3 kişi hakkında tutuklama kararı verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Kocaeli’de sağlık çalışanlarını darbeden 3 kişi hakkında tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Koca, yapmış olduğu paylaşımda, “Kocaeli’nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nde medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı 3 kişinin dahil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, 3 hekim arkadaşımız darbedildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık bu üç kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın