Perşembe , 28 Mart 2024

DOKTOR KILIĞINA GİREN HIRSIZLARA DİKKAT

HİRSİZ

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kendilerini doktor olarak tanıtan ve ücretsiz tedavi yapacağını söyleyip vatandaşları dolandıran sahtekarlara karşı uyardı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık olaylarına yönelik alınması gereken tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle yankesicilik, tırnakçılık, muslukçuluk, dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesini isteyen polisler, insan yoğunluğunun çok yoğun olduğu banka, postane ve vergi dairelerine yardım amaçlı gelenlere karşı uyardı. Yetkililer, “Para yatırmanıza yardımcı olacağını söyleyip parayı elinizden alan, sizi de pul almak için yanından uzaklaştırmak isteyen kötü niyetli kişiye güvenmeyin. Emekliler, bankadan ikramiyelerini aldıktan sonra yanlarına gelen ve bankada görevli olduğunu, yanlış ödeme yapıldığını, paranın eksik kalan kısmını ödemesi için bankaya gelinmesini isteyen ve kendilerini pul alma bahanesiyle uzaklaştırmaya çalışana inanmayın. İş yerinize gelerek bozuk para ihtiyacınızın olup olmadığını soran kişilere karşı dikkatli olun” dedi.

Güvenlik güçleri, doktor olduğunu söyleyerek ücretsiz tedavi tavsiye eden ve buna karşılık bir miktar para isteyen kişilere asla inanılmaması gerektiğini belirtti. Yetkililer aynı zamanda gümrük muhafaza memuru kisvesiyle gümrükten ucuz fiyatla mal alacağını vaat eden şahıslara da güvenilmemesini istedi.

Evlerde alınacak basit tedbirlerle hırsızlardan korunmasını tavsiye eden yetkililer, “Evlerinizin birinci, ikinci kat balkon ve pencerelerinin kilitlerinin sağlam ve demir olmasına, kapılarda çift kilit bulundurup geceleri kapı arkalarına emniyet zinciri takılmasına dikkat edin. Evlerinizi kısa süreli olarak terk edeceğiniz zaman bilhassa geceleri bir lambanın yanık kalmasına önem verin. Apartman kapılarının muntazam ve sağlam olması, gerektiğinde zil tertibatı takılması gerektiğini unutmayın. Apartman yöneticisi tarafından apartmanın kapıcısının dikkati çekilerek apartmana giren yabancı şahısların takip edilmesini isteyin. Sokak lambalarının yanık vaziyette tutulmasına önem verin” diye konuştu.

Emniyet güçleri aynı zımanda araçlarını park eden sürücülerin asla araç içinde ehliyet, ruhsat, para ve kıymetli evrak bırakmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA

Bir yanıt yazın