Cuma , 26 Nisan 2024

Sağlık Bakanlığı’ndan esnek mesai ve idari izin genelgesi

Sağlık Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, personel işlemleri hakkında esnek mesai ve idari izin koşulları değiştirildi

T.C. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, 81 il valiliğine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla Personel İşlemleri hakkında genelge gönderdi.

İZİNLER TEKRAR DURDURULDU, İSTİFA VE EMEKLİLİK BAŞVURULARI İPTAL

İzinlerin durdurulduğu genelgeye göre istifa ve emeklilik başvuruları kabul edilmeyecek.

Sağlık Bakanlığının 81 il valiliklerine gönderdiği genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanlığımızca, 14/04/2021 tarihli ve 31454 say1h Resmi Gazete’ de yayımlanan; Covid-19 Kapsamda Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler konulu 2021/8 sayılı Genelge ile Covid-19 salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulmuştur.

Bilahare Bakanlığımızın başvurusu üzerine, Bakanlığımıza Cumhurbaşkanlığı idari işler Başkanlığının 14.04.2021tarih ve16135 sayılı yazıları ile bahse konu Genelgede yer alan hususlardan farklı olarak Bakanlığımız çalışanları hakkında düzenleme yapılmasına müsaade edilmiştir.

Bir yanıt yazın