Cumartesi , 20 Nisan 2024

Kimlik soran doktoru dövdü… Bir haftada kentteki üçüncü saldırı

Kimlik soran doktoru dövdü

Gaziantep’te A.İ., kayıtlı olduğu aile hekiminin izinli olması nedeniyle ilaç yazdırmak istediği doktor Mustafa Talat Bayram’ı (66) darp etti. Kimlik sorduğu için darp edildiğini öne süren Bayram’a 5 gün iş göremez raporu verildi. Türk Sağlık- Sen Gaziantep Şube Başkanı, son günlerde kentte sağlıkta şiddet olaylarının arttığını belirterek, 1 haftada 3’üncü vaka olduğunu söyledi.

Olay, sabah saatlerinde Nüket Alevli Ersoy Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. İlaç yazdırmak için Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen A.İ., aile hekimi İrfan Gözek raporlu olduğu için doktor Mustafa Talat Bayram’a ilaçlarını yazdırmak istedi. İddiaya göre Bayram’ın kimlik istediği A.İ., doktora saldırdı.

Diğer sağlık personelinin araya girmesiyle kurtulan Bayram, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken polis ekipleri ise A.İ.’yi gözaltına aldı. Tedaviye alınan doktor Mustafa Talat Bayram’a 5 gün iş göremez raporu verildi.

Doktor Mustafa Talat Bayram, A.İ.’nin kendi hastası olmadığını belirtip kimlik istediğini dile getirerek, “İstediği ilaç ile dosyasındaki ilaç arasında uyumsuzluk vardı. Hasta benim hastam olmadığı için kimliğini istedim. Önce ‘yok’ dedi, sonra arabadan alıp geleceğini söyledi. Kimlik doğru ise ilacını yazayım dedim o sırada önce masaya vurdu sonra beri darp etti” dedi.

BİR HAFTADA 3’ÜNCÜ SALDIRI

Bir yanıt yazın