Perşembe , 25 Nisan 2024

THY, gönüllülük esasına dayalı ‘Uçan Doktor’ uygulamasını başlattı

THY, dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, sağlıklı beslenme ve egzersiz tavsiyelerini 10 bin metre yükseğe taşıdı.

İSTANBUL – THY, program yapımcısı ve sunucusu Dr. Mehmet Öz ile yolcularının daha rahat ve sağlıklı bir seyahat geçirmeleri için iş birliği anlaşması imzaladı. Dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, sağlıklı beslenme ve egzersiz tavsiyelerini 10 bin metre yükseğe taşıdı. THY, “İyi Uç İyi Hisset” projesiyle havadaki rekabeti farklı bir boyuta taşımış olacak…Proje kapsamında ayrıca THY’nin resmi sitesi, sosyal medya hesapları ve uçak içi eğlence sistemleri üzerinden uzman tavsiyelerinin bulunduğu kısa videoların gösterimi yapılacak. İş birliği çerçevesinde Dr. Öz, İstanbul’dan New York’a giden TK01 sefer sayılı uçuşta yolculara sürpriz yaptı.

Dr. Öz, 300 yolcuya keyifli dakikalar yaşattı.

Uzun mesafeli uçuşlar birçoğumuz için sıkıntı kaynağı. Kentler arasındaki saat farkından kaynaklananan jetlag, saatler boyunca bir koltukta hareketsizliğin neden olduğu “ekonomi sınıfı sendromu”, önlemini almazsak kıtalararası seyahatlerde düşebileceğimiz tuzaklardan. Yerden 30 bin feet yüksekte yanlış gıdalarla beslenmekse ayrı bir problem nedeni olarak görüüyor.

9 buçuk saatlik bir uçak seyahatinin ertesi günü THY Başkanı M. İlker Aycı’dan davet aldığımda, uzun mesafeli yolculukların olumsuz etkileri aklımın ucundan geçmiyordu. THY’nin ilk Puket seferinin gidiş-dönüş yolcusu olarak Tayland-Türkiye arasındaki 4 saatlik zaman farkının olası yan etkileri, doğru ayarlanmış sefer saatleri sayesinde bünyemi teğet bile geçmemişti.

Ana tema: ‘İyi’lik!

Aycı’nın küçük bir gazeteci grubuna verdiği yemek davetinin temasıysa, tam karşımızda oturan Dr. Mehmet Öz’le THY’nin küresel işbirliği “Fly Good Feel Good” projesiydi.

İlker Aycı, milyonlarca kişinin takip ettiği edilen dünyaca ünlü kalp cerrahı, “The Dr. Oz Show” programının sahibi Dr. Öz’le, THY’nin sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı temalı “Fly Good Feel Good” (İyi Uç İyi Hisset) projesine imza attığını ilan etti. Dr. Öz, bu işbirliğiyle dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi THY’nin yolcularına sağlıklı beslenme ve egzersiz tavsiyelerinde bulunacak. Uçaklardaki eğlence sisteminde yer alacak program, cep telefonu/tablet uygulamalarıyla desteklenecek. Projede şimdilik, THY’nin resmi sitesi, sosyal medya hesapları ve uçak içi eğlence sistemleri üzerinden gösterimi yapılan uzman tavsiyelerinin bulunduğu kısa videolar ve yazılı materyaller var.

Havada sürpriz buluşma

Projenin lansmanı, THY’nin TK01 Sefer Sayılı İstanbul-New York uçuşu sırasında, yolcularla sürpriz bir buluşmayla gerçekleşti. Dr. Öz uçuşta, pilotlar, kabin ekibi ve Uçan Şef’in (Flying Chef) de yardımıyla, “The Dr. Oz Show” ve “Fly Good Feel Good”in içerik çekimlerinden önce yolculara buluştu. Öz, uçak içi eğlence sistemi üzerinden sağlıklı yaşam çağrısı yapan mesajlar ve küçük hediyelerle 300 yolcuya oldukça keyifli dakikalar yaşattı.

Bu uçuş öncesinde Aycı ve Öz’ün ağzından projenin detaylarını öğrendik. Aycı, “Temel ilkelerimizin başında misafirlerimize sunduğumuz marka deneyimini sürekli geliştirmek ve bu sayede uçuşlarının her anını daha konforlu ve keyifli hale getirmek geliyor. Uçuş deneyimleri boyunca onlara kendilerini iyi hissettiriyor olmak, ödüllü hizmet anlayışımızın önemli bir parçası. Dr. Öz, misafirlerimizin Türk Hava Yolları’yla uçma ayrıcalığını uçak içinde daha güçlü yaşayabilmeleri için özel bir atmosfer oluşturacak” dedi.

Dr. Öz ise “Türk Hava Yolları, uçak içinde farklı hizmet anlayışı ve mükemmel ikramları ile dünyaca ünlü ve ödüllü bir havayolu. Fly Good Feel Good ise, yolcuların uçuş deneyimlerinin sağlık ve zindelik boyutuna eğilen etkileyici bir proje. Projenin, Türk Hava Yolları marka deneyimini daha da yukarılara taşıyarak, yolculara gösterilen özeni ortaya koyması açısından çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘Uçan doktor’ desteği

Dr. Mehmet Öz ile gerçekleştirilen işbirliği, yolcuların iyi bir seyahat deneyimi yaşamaları için, uçuş öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin tümünü ele alan projenin bir sonraki aşamasını oluşturuyor.

Öte yandan THY, proje kapsamında ayrıca programa kaydolarak uçuşlarında ekstra mil kazanabilen doktorların, uçakta doktora ihtiyaç duyulması durumunda görev almalarını sağlayan, gönüllülük esasına dayalı “Uçan Doktor (Flying Doctor)” uygulamasını da başlattı.

Bir yanıt yazın