Perşembe , 28 Mart 2024

Seni seviyorum doktor

Türkiye’de gerçekleştirilen böbrek nakliyle hayata sarılan 3 yaşındaki Kazak Alexsay, doktorunun yüzünü eliyle okşayarak teşekkür etti

Kazakistanlı 3 yaşındaki Alexsay, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yapılan böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu. Annesi Kristina Kovtun’un böbreğini verdiği minik Alexsay’ın, operasyonunu yapan Prof. Dr. Ayhan Dinçkan’a olan sevgisi ise fotoğraflara yansıdı. Eliyle, doktorunun yüzünü okşayan çocuk, doktoruna teşekkür etti. Organ nakillerinde çok ileride olmayan ülkelerden biri de Kazakistan. Üstelik 5 yaşın altındaki çocuklara organ nakli bu ülkede yapılmıyor. Bu nedenle Kovtun Ailesi doğuştan böbrek rahatsızlığı olan 3 yaşındaki oğulları Alexsay Kovtun için umudu Türkiye’ye taşıdı.

ANNESİNDEN NAKİL
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde tetkikleri yapılan anne Kristina Kovtun’un (29) böbreği minik oğlu için uygun bulundu. Anne-oğul operasyona alındı. Hastanenin “Organ Nakli Merkezi” sorumlusu Prof. Dr. Ayhan Dinçkan “Alexsay, 1.5 yaşındayken sağ böbreği alınmış. Doğuştan böbrek yetmezliği var. Sol böbreğinde yetmezlik var. İdrar torbasının çıkımındaki kapakçık idrarın böbrekte birikmesine neden olmuş. Sol böbreğindeki idrar yolu bu nedenle cilt dokusunun üzerine konmuş. Ürolojik açıdan bu sorunu çözüldü. Sonra da anneden alınan böbrek, Alexsay’a nakil yapıldı” dedi.

‘ZORLU BİR SÜREÇTİ’
Başarılı böbrek naklinden sonra yeni bir hayata başlayan minik Alexsay’ın doktoru Prof. Dr. Ayhan Dinçkan ile de arası çok iyi. Doktoruna her fırsatta sarılan çocuk, onun yüzünü elleriyle okşayarak, sevgisini dile getiriyor. Anne Kristina Kovtun da “Çok zorlu bir süreçti. Bebeğim doğduğundan bu yana hep hastanelerdeyiz. Doktorunu da çok sevdi. Benim böbreğim evladıma yeniden hayat verdi” dedi.

Bir yanıt yazın