Perşembe , 28 Mart 2024

Sağlık Bakanının eşine ‘tam gün’ ameliyatı!

Kulak rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ’ın Gazi Üniversitesi’ndeki ameliyatını, tam gün yasası nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Prof. Dr. Nebil Göksu, “Konsültan hekim” sıfatıyla yaptı.

Konunun basına yansıması üzerine sağlık bakanlığı yetkilileri, Göksu’nun ameliyata, “Önce de hastayı takip ettiği için konsültan hekim olarak” katıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, öğretim üyesi hekimlerin mesleklerini serbest icra etmek istemeleri halinde kurumlarında yalnızca “Eğitim ve araştırma” faaliyetlerinde bulunabilecekleri, döner sermaye faaliyetleri kapsamında gelir elde edilen hizmetlerde çalışamayacakları anımsatıldı.

Başbakan Erdoğan da yararlanmıştı

TAM gün yasasının delinmesine ilişkin tartışma, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Kasım 2011’de, Marmara Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesi olan Pendik Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki ameliyatı ile gündeme gelmişti. Erdoğan’ın ameliyatını, Prof. Dr. Dursun Buğra yapmıştı. İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan Buğra, tam gün yasası nedeniyle emekliliğini isteyerek kurumdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bir yanıt yazın