Perşembe , 28 Mart 2024

Doktor’a hakarete 1 yıl 2 ay hapis cezası

mahkeme
Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine hasta olan yeğenini getiren ve burada tartıştığı doktorlara hakaret ettiği öne sürülen E. K. (34) tutuksuz yargılandığı Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi’nde 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yunus Emre Mahallesinde oturan iki çocuk babası 34 yaşındaki E.K., yüksek ateşe bağlı olarak rahatsızlanan bir yaşındaki yeğeni Gülsüm’ü 3 Aralık 2012 günü gece saat 01.30 sıralarında Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürdü. Burada çocuğu ile ilgilenilmediği iddiası ile nöbetçi doktor B.D.’ye “Siz rızsızsınız ?, bizim paramızla, vergimizle maaş alıyorsunuz” diye hakaret etti. Nöbetçi doktor B. D’nin şikayetçi olması üzerine E.K., polis merkezine götürüldü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Daha sonra Erzurum Sulh Ceza Mahkemesinde ’Tehdit ve hakaret’ suçlarından hakkında B D., hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Karar duruşmasında sinirlerine hakem olamadığını belirten E.K.,”Ben doktora ‘bir bakarmısın’ diyerek hitap ettim. Bana dönerek “Dışarı çıkarmısın” diyerek beni müdahale odasından çıkardı. Sinirlerime hakim olamadım, söylediğim sözleri hatırlamıyorum, özür diliyorum” dedi.
Mahkeme, E.K.’yi görevli doktora hakaret ettiği gerekçesiyle 1/6 oranında indirim yaparak TCK 125-4 maddesi kapsamında ‘hakaret ve tehdit’ suçlarından 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın hapis cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmamasına karar verdi.

Erzurum Güncel

2 Yorumlar

  1. MUSTAFA ERSAYAN

    KARAR YAZISINA ULAÅžMAMIZ MÃœMKÃœN MÃœDÃœR? EMSAL OLMASI AÇISINDAN ELÄ°MÄ°ZDE BULUNSA Ä°YÄ° OLACAK…

Bir yanıt yazın