Cumartesi , 20 Nisan 2024

Kilis’ te Acil Servis Doktoruna Darp Kamerada

 

Kilis’te özel bir hastanenin acilinde görevli doktor 3 tane hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırı anı ve polisin olaya müdahalesi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Video için tıklayınız

Edinilen bilgiye göre olay, çarşamba günü Kilis’te bulunan özel bir hastanenin acilinde yaşandı. Bir yakınlarını hastaneye getiren 3 kişi, hastalarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle doktorla tartıştı. Doktor Aydın Emek Kaya’nın yanına giden bir şahıs, tartıştıktan sonra dışarı çıkarak yakınlarına haber verdi. Kısa bir süre sonra doktorun kaldığı odanın önüne gelen 3 kişi, içeri girerek doktoru tekme tokat dövmeye başladı. Yaşananlar nedeniyle hastane içinde büyük panik yaşandı. Ne yapacağını şaşıran hemşireler koşarak hastane polisine haber verdi. Acile giden polisler doktoru darp eden 3 kişiyi gözaltına aldı.
Doktorun vücudunun çeşitli yerlerinde darp neticesinde yaralar oluştu. Kolu yerinden çıkan doktor hastanede tedavi altına alınırken saldırganlar ise emniyete götürüldü. Doktorun saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.
Yaşanan olay sonrası Gaziantep-Kilis Tabip Odası bir açıklama yaptı. Doktorun hayati tehlikeden kıl payı ile kurtulduğunu belirten Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Ağca, “Çarşamba günü Kilis’te özel bir tıp merkezinde çalışan hekim arkadaşımıza görevi sırasında hasta yakını tarafından saldırıda bulunulmuştur. Maalesef hekim arkadaşımız hayati tehlikeden kıl payı kurtulmuştur. Halen kolu atele alınmış ve iş göremez durumdadır. Yüzünde ve gözündeki morluklardan anlaşılacağı üzere nasıl bir düşünce ile darp edildiği üzüntü vericidir. Darp eden kişi hakkında her türlü adli ve idari işlem başlatılmıştır. Sağlık sistemini bu hale getirenler bir kez daha en azından vicdanlarına hesap vermelidirler” dedi.
Sağlık çalışanlarının meslek grupları içinde en fazla şiddete maruz kalan çalışanlar olduğunu söyleyen Ağca, “Sağlık çalışanlarının şiddete karşı büyük risk altında olduğu apaçık ortadadır. Hekimler can güvenlikleri açısından kurumların yeterince önlem almadıklarını düşünmektedirler. Günümüzde sözlü saldırılar sıradanlaşmış, tüm hekimler bu konuda iyi ve ya kötü deneyim sahibi olmuşlardır. Hekimler şiddetin tam ortasında hizmet vermeye çalışan bir meslek grubu haline gelmiştir. Toplumun çok farklı sosyo-ekonomik ve kültürel katmanlarının buluşma noktası olan hastaneler, tıp merkezleri, aile sağlığı merkezleri, kısacası bütün sağlık kurumları güvenli bir çalışma ortamı olmaktan giderek uzaklaşmaktadır” dedi.

Kaynak:iha.com.trt169

Bir yanıt yazın