Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki devlet hastanesinde iki ayrı olay, kurumu gündeme taşıdı. Personelini darbettiği belirlenen hastane müdürü T.Y. görevden açığa alınırken bekleme salonunda uygunsuz görüntüleri tespit edilen bir güvenlik görevlisi hakkında da idari soruşturma başlatıldı.
Yaklaşık 3 ay önce yaşandığı öne sürülen olayda hastane müdürü T.Y. ile personel A.D. arasında koridorda başlayan tartışma, hastane bahçesine kadar taştı. İddiaya göre T.Y.’nin attığı bir yumrukla A.D. yere yığıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada paylaşılıp hızla yayılmasının ardından T.Y., kaymakamlık kararıyla görevden açığa alındı.
Aynı hastanede yaşanan ayrı bir olayda ise bir güvenlik görevlisinin bekleme salonunda bir kadınla uygunsuz görüntülerinin ortaya çıktığı belirlendi. Bu olayla ilgili de idari soruşturma başlatıldı.
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sivrihisar Devlet Hastanesinde meydana gelen her iki olayla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından idari soruşturma başlatılmış olup, süreç titizlikle ve hassasiyetle takip edilmektedir.” ifadelerini kullandı.