Çarşamba , 24 Nisan 2024

Kilis’te kardiyoloji uzmanını odaya 5 kişi kapatıp dövdüler

KİLİS Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doktor Erkan Gencer’in hasta yakınları tarafından tartaklanması, Gaziantep ve Kilis’te sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.
Kilis Devlet Hastanesi doktorların Erkan Gencer, tartıştığı bir hasta yakını tarafından darp edildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, meslektaşlarının darp edilmesi Kilis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile sağlık çalışanlarının üye olduğu sendikalar tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile protesto edildi.

JYctyAh

Öğle saatlerinde Kilis Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Özcan, Türkiye’de sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa’daki meslektaşlarına göre 6 kat arttığını ve şiddete maruz kaldığını ifade edilerek, “Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaret maalesef artık rutin bir hal almıştır. Bunun son örneği ilimizde görevli doktor arkadaşımızın uğradığı saldırı olmuştur. Toplumun içinden çıkan ve toplumun sağlığını koruma adına gece gündüz çalışan insanlar, şiddeti değil saygıyı ve övgüyü hak etmektedir. Sağlık çalışanlarını düşman gibi gören zihniyetin hem insani hem ahlaki sorunları olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda saldırıyı gerçekleştirenleri sağlık sendikaları olarak kınıyor, vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yetkilileri de sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

TABİP ODASI’NDAN TEPKİ

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin de Kilis’te meslektaşlarına hasta yakını tarafından yapılan şiddete tepki gösterdi. Sağlık alanında çalışan personelin yoğun bir şekilde saldırı altında olduğunu kaydeden Mehmet Çetin, “Biz, öncelikli görevi, hastalıkları önlemeye ve bilimsel gerekleri yerine getirip hastalıkları iyileştirmeye çalışarak, insan yaşamını ve sağlığını korumak olan sağlık çalışanları olarak; büyük özveriyle hizmet verdiğimiz toplumdaki şiddet halini anlamakta güçlük çekiyoruz. Unutulmamalıdır ki hastalar makine, sağlıkçılar robot değildir ve yine unutulmamalıdır ki sağlık uygulamalarındaki eksikliklerin, yaşanan olumsuzlukların, kötü yönetimlerin sorumluları biz değiliz, hedef olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Reşit ÇELEBİOĞLU- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, KİLİS, (DHA)

Bir yanıt yazın