Cuma , 29 Mart 2024

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan “çocuk gelin” tepkisi

mehmet_muezzinoglu_6474

 

Müezzinoğlu: – “(Sosyal Doku Vakfı Başkanı’nın küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine dair sözleri) İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Doku Vakfı  Başkanı Nurettin Yıldız’ın küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine  dair sözlerine ilişkin, “İlk kez duyuyorum. Bu sağlıkBakanına bırakılacak bir  cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz”  dedi.

Müezzinoğlu, Devecihan Kültür Merkezi’ndeki İl Koordinasyon Kurulu  toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, Yıldız’ın sözlerini değerlendirdi.

Yıldız’ın, küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine  ilişkin sözlerine tepki gösteren Müezzinoğlu, “İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık  Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle  boğması lazım. Böyle şey olmaz” diye konuştu.

   Vakıf Başkanı ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ demişti

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’dan bir skandal açıklama daha geldi. Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, katıldığı bir programda “küçük çocuklarla evlenebileceğini” söyledi.

Nureddin Yıldız, “7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek çocuğu ile veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikahlanabilir. Nikahlanmalarında sakınca yoktur. Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur” dedi.

Bir yanıt yazın