Perşembe , 28 Mart 2024

Melih Gökçek’e Bakanlık’tan “su” darbesi:

 

melih-gokceke-bakanliktan-su-darbesi-3009141200_m

Ankaralıları paniğe sevk eden tartışma giderek büyüyor. Bakanlık, şebeke suyunu tahlil ettirdi. “Arsenik var. İnsani tüketime uygun değil” sonucu çıktı. “Gereği yapılmazsa dava açarız” resti çekti.

An­ka­ra­’da şebeke suyundan kay­nak­lan­dı­ğı öne sü­rü­len has­ta­lık­lar art­ma­sı­na rağ­men Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye BaşÂ­ka­nı Me­lih Gök­çek, canlı yayında ka­me­ra­lar önün­de musluktan su içip, risk olmadığını öne sür­müşÂ­tü. An­cak Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı Tür­ki­ye Halk Sağ­lı­ğı Ku­ru­mu BaşÂ­kan­lı­ğı, su­dan kay­nak­la­nan so­run­la­rın bir tür­lü gi­de­ri­le­me­di­ği­ni öne sür­dü ve Gök­çe­k’­e “Ya gö­rev ve so­rum­lu­lu­ğu­nu­zu ye­ri­ne ge­ti­re­cek­si­niz ya da hak­kı­nız­da ya­sal işÂ­lem ya­pı­la­cak­tı­r” dedi.

‘DEĞERLER UYGUNSUZ’

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Tür­ki­ye Halk Sağ­lı­ğı Ku­ru­mu BaşÂ­ka­nı Prof. Dr. Se­çil Öz­kan im­za­sıy­la 19 Ey­lü­l’­de An­ka­ra Va­li­li­ği­’ne gön­de­ri­len ya­zı­da; Te­mel Sağ­lık İs­ta­tis­tik­le­ri Mo­dü­lü­’n­den alı­nan ve­ri­le­re gö­re; su­dan kay­nak­la­nan is­hal ve ka­rın ağ­rı­sı va­ka­la­rın­da or­ta­la­ma­nın çok üze­rin­de ar­tış ol­du­ğu­nun sap­tan­dı­ğı be­lir­til­di. Öz­kan, şun­la­rı kay­det­ti: “2014 yı­lın­da alı­nan nu­mu­ne­le­rde iç­me-kul­lan­ma su­la­rın­da de­mir, nit­rat, alü­min­yum, ar­se­nik, c. per­frin­gens, en­te­ro­kok, esch­cric­hi­a co­li ve ko­li­form bak­te­ri pa­ra­met­re­le­ri yö­nün­den İn­sa­ni Tü­ke­tim Amaç­lı Su­lar Hak­kın­da Yö­net­me­li­k’­te be­lir­ti­len sı­nır de­ğer­le­re gö­re uy­gun­suz­luk bu­lun­du­ğu, klor dü­zey­le­ri­nin ise ye­ter­siz ol­du­ğu tes­pit edil­mişÂ­tir.”

‘ACİL TEDBİR ALINMALI’

Öz­kan, İl Özel İda­re­si ve be­le­di­ye başÂ­kan­lık­la­rı­nın de­fa­lar­ca uya­rıl­ma­sı­na rağ­men her­han­gi bir iyi­leşÂ­tir­me­nin ya­pıl­ma­dı­ğı­nın sap­tan­dı­ğı­nı be­lirt­ti ve şöy­le de­vam et­ti: “Ge­rek­li ted­bir­le­rin alın­ma­ma­sı du­rumun­da başÂ­kan­lı­ğı­mız­ca il­gi­li­ler hak­kın­da cum­hu­ri­yet sav­cı­lı­ğı­na suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nu­la­cak ve tes­pit edi­len uy­gun­suz­lukla­rı ka­mu­oyu ile pay­la­şı­la­bi­le­cek­tir. Bah­se ko­nu uy­gun­suz­luk ve ye­ter­siz­lik­le­rin aci­len gi­de­ril­me­sini ri­ca ede­rim.”

POLEMİK YAŞANMIŞTI

Ankara­’da­ki “şe­be­ke su­yu­” tar­tışÂ­ma­sı, CHP Mil­let­ve­ki­li Ay­lin Naz­lı­aka’­nın açık­la­ma­sıy­la başÂ­la­mışÂ­tı. Naz­lı­aka, şe­be­ke su­yun­dan is­hal ol­du­ğu­nu öne sür­müş, Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye BaşÂ­ka­nı Me­lih Gök­çe­k’­le po­le­mi­ğe gir­mişÂ­ti. Gök­çek, ka­tıl­dı­ğı bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da ise can­lı ya­yın­da mus­luk­tan su iç­miş ve “An­ka­ra­’nın su­yu­na gü­ve­nin, val­la­hi gü­ve­nin, bil­la­hi gü­ve­nin. İçin­de sağ­lık­sız hiç­bir şey yok. Pet şi­şe­ler­den bin kat da­ha sağ­lık­lı ve gü­zel­di­r” de­mişÂ­ti.

“SUDAN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR ARTTI”

Tür­ki­ye Halk Sağ­lı­ğı Ku­ru­mu BaşÂ­ka­nı Prof. Dr. Se­çil Öz­kan im­za­sıy­la 19 Ey­lü­l’­de An­ka­ra Va­li­li­ği­’ne gön­de­ri­len, va­li­lik­te ev­rak bü­ro­su­na 22 Ey­lü­l’­de gi­ren ya­zı­da su­dan kay­nak­la­nan has­ta­lık­la­rın art­tı­ğı­na da dik­kat çe­kil­di. İl Özel İdaresi ve belediyelerin tedbir alması istendi.

Odatv.com

melih-gokceke-bakanliktan-su-darbesi-3009141200_m

Bir yanıt yazın