Cuma , 19 Nisan 2024

118 Reklamı gibi değil, bu gerçek! Doktor ve Hemşirelerden sanat müziği korosu

16603_63_01072014120817

KONYA’da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire, sekreter ve idari personelin de aralarında bulunduğu 40 kişi, sanat müziği korosu oluşturdu. 7 ay önce kurulan, şimdilik üniversite bünyesinde konser veren koro, ileride diğer üniversiteler ile farklı yerlerde konser vermeyi planlıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık çalışanlarının oluşturduğu koroda profesyonel müzik yapan kişinin bulunmadığını belirten koronun sanat yönetmeni Özlem Yazıcı, şunları söyledi:

”Koroyu kurduktan yaklaşık 7 ay sonra iki önemli organizasyonda sahne alma imkanı bulduk. Konserlerimizden sonra hastane yönetimi ve Rektör hocamız başta olmak üzere dinleyicilerden çok olumlu bildirimler aldık. Bu durum Selçuk Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin soysal, kültürel ve sanatsal alanlara verdiği önemin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.”

Koroda görev almak için ilk etapta 80 sağlık çalışanının başvurduğunu belirten Özlem Yazıcı şöyle devam etti:

”Bir koro oluşturma düşüncesini ve hayata geçirilişini hastanemizin Sosyal Hizmetler Ünite Sorumlusu Kemal Yaşar ile birlikte planladık. Ben konservatuar mezunuyum ve hastanemizde böyle bir koronun olması düşüncesini hastane yönetimine ilettik. Yönetim bu düşüncemize olumlu yanıt verdi ve bize destek oldu. Hastanede yaptığımız bilgilendirmeler sonunda çalışan doktor, hemşire, sekreter ve idari personelden oluşan yaklaşık 80 kişi koroya katılmak için başvurdu. Müziğe ilgisi ve yeteneği olan kişiler yapılan ilk provalarla ve Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı akademisyenlerinin desteğiyle belirlendi.” DHA

aksam.com.tr

Bir yanıt yazın