Cumartesi , 20 Nisan 2024

Kısa dönem askerlik 4 ay uzun dönem askerlik 10 ay !.. Doktorlar… ?

KISA VE UZUN DÖNEM

 

Yeniden bedelli askerlik uygulamasına sıcak bakmayan hükümet, terör sorununun çözümüne paralel olarak askerlik süresini kısaltmak için hazırlık yapıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, KızılcahamamKampı’nda “Çalışıyoruz” dediği konuyla ilgili olarak planlama yapılırken, başta kışlalar olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri merakla atılacak adımı bekliyordu. Hükümetin askerliği kısaltacak düzenlemesinin ayrıntıları netleşti. Uzun dönem askerlik 15 aydan 10’a, kısa dönem 6 aydan 4 aya iniyor. Dövizliye ‘indirim’ yapılacak..

PROFESYONEL ASKERLER GÖREV ALACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki AK Parti kampında sinyalini verdiği askerlik modeliyle ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Sabah Gazetesi’nden Ceyda Karaaslan ve Mehmet Ali Berber‘in ayrıntılarına ulaştığı plana göre PKK’nın 8 Mayıs’ta çekilmesiyle başlayacak barış sürecinin tamamlanmasıyla askerlik süresi de kısalacak. Sahada profesyonel askerler görev alacak.

UZUN DÖNEME 10 AY KISA DÖNEME 4 AY

Vatani görevini yapacak yükümlüler için de yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre, 15 ay olan uzun dönem askerlik 10 aya indirilecek. 6 ay askerlik yapan üniversite mezunları için de bu süre 4 aya indirilecek. Sahada profesyonel askerlerden faydalanılacak.

Çalışmanın bir diğer bölümü de üniversite mezunu olup uzun dönem askerlik yapan yedek subayları kapsıyor. Takım komutanlığı muvazzaf subaylardan karşılanacak. Ancak, TSK doktor ve öğretmenlerden kışlada faydalanmaya devam edecek. Bu meslek grubundan olan yükümlüler 6 ila 8 ay arasında yedek subay olarak askerlik hizmeti vermesi planlanıyor.

DÖVİZLİ ASKERLİKTE BEDEL DEĞİŞİYOR

Bu arada hükümet, askerliğin kısaltılmasına paralel olarak ikinci bir çalışmayı da gurbetçi vatandaşlar için yürütüyor. Başbakan Erdoğan’ın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a verdiği talimat doğrultusunda dövizli asterlikteki 10 bin euroluk bedelin yerine yeni bedel belirlenecek.

CHP’DEN PLANA DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, askerlik süresinin geniş zeminde tahlil edilmesi gerektiğini belirterek “Elbette askerliğin kısaltılmasında ulusal güvenliğimiz açısından bir sakınca yoksa bu toplumu rahatlatacak bir husustur” dedi.

Ensonhaber

2 Yorumlar

  1. yurtiçi işadamları

    MazlumunMağdurunHepYanındadırAkPartiBiz İnanıyoruz. Sn. BAŞBAKANIMIZINAdaletVicdanDuygusunaİnancımız Sonsuz.Bed.askerlik27yaş

Bir yanıt yazın