Perşembe , 25 Nisan 2024

Karnından Çıkana Doktorlar İnanamadı

doktorlarinanamadii

Konya’da karın ağrısı şikayetiyle doktora giden kadının karnından yaklaşık 12 kilogram ağırlığında ur olduğu ortaya çıktı.

Seydişehir ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sare Erdoğan (50), karın ağrısı, bulantı, kusma ve halsizlik şikayetiyle ilçedeki hastaneye gitti. Burada yapılan tetkikler sonrasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderilen Erdoğan’ın karnında ur olduğu belirlendi. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Çelik ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Erdoğan’ın karnından, 40 santimetre büyüklüğünde ve yaklaşık 12 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.

“ŞU AN ÇOK İYİYİM”

Sare Erdoğan, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, bir ay öncesine kadar herhangi bir rahatsızlığının olmadığını söyledi. Şikayetlerinin aniden başladığını dile getiren Erdoğan, “Bir anda aşırı şekilde kusma başladı. Halsizlik ve sırtımda dayanılmaz ağrı oluştu. Seydişehir’deki hastanede yapılan tetkikler sonrasında Tıp Fakültesi Hastanesine gönderdiler. Urun çok büyük olduğu anlaşılınca hemen ameliyata aldılar. Şu an çok iyiyim” dedi.

“ŞİMDİ ÇOK HAFİFLEDİM”

Aşırı büyük bir göbeği olduğunu ancak hiçbir rahatsızlık vermediği için doktora gitme ihtiyacı duymadığını ifade eden Erdoğan “Bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum. Şimdi çok hafifledim. Doktorlar büyüklüğünü söyleyince şoke oldum. 5-6 yıldır varmış bende. O kadar süredir taşıyormuşum” diye konuştu.

“GENEL DURUMU İYİ”

Ameliyat ekibinde yer alan hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gül Kebapcılar, hastanın kendilerine karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleriyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerde büyük bir kitle saptadıklarını belirtti. Detaylı incelemelerde bunun bir miyom olduğunu tespit ettiklerini anlatan Kebapcılar, şöyle konuştu: “Hemen ameliyata karar verdik. Ameliyat sırasında yaklaşık 40 santimetre büyüklüğünde iyi huylu bir ur olduğunu belirledik. Rahim ve yumurtalıkları birlikte aldığımızda hastadaki kitlenin 12 kilograma yakın olduğunu gördük. Hastamızın şu andaki genel durumu gayet iyi.”

Kebapcılar, rutin kontrollere gidilmediği sürece hastaların bu tür kitleleri normal kilo alınması zannettiklerine dikkati çekerek, “Hasta, karnı büyüyünce eğer genç yaşlardaysa gebe olduğunu bile düşünebilir. Nefes alması zorlaşır, bulantı ve kusma olabilir. Yapılan tetkiklerle bunlar daha küçük boyuttayken de yakalanabilir” ifadesini kullandı. (AA)