Cuma , 19 Nisan 2024

Hastane randevu telefonu 182 paralı çıktı

PARALI

Hastanelerden randevu almak için ‘Alo 182’ hattını arayan vatandaşlar her arama için hem 4 lira ödüyor, hem de randevu alamıyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Hastanelerden randevu almak için “182 Hastane Randevu Merkezi”ni arayan vatandaşlardan her arama başına 4 lira ücret alınıyor ancak randevu sınırlı sayıda olduğu için sıra gelmiyor. En yakın randevu tarihi 2 hafta sonrasına veriliyor. Mağdur olan hastalar Sağlık Bakanlığı’ndan çözüm bekliyor.

Hastaneye giderek saatlerce sıra beklememek için randevu sistemini kullanmak isteyen ama randevu alamayan hastaların şikayetleri şöyle: “Telefonla randevudan 4 TL alan Sağlık Bakanlığı’ndan şikayetçiyim. İnternete konulan randevu adeti çok az ve en yakın 10-14 gün sonrasına randevu alabiliyoruz. Hastalık 2 hafta bekler mi hiç? Bakanlık ya 4 TL ödemeye mecbur ediyor ya da hastaneye gidip saatlerce eskiden olduğu gibi ayakta sıra beklemeye.” “Sağlık Bakanlığı’nın hastane randevu sistemi olan 182 Hastane Randevu Merkezi’nden 3 aydır kızıma randevu alamıyorum. Randevular her zaman dolu 15 günden sonrasına dahi randevu alınamıyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın 172 No’lu telefonu aradım, bana döneceklerini söylediler 2 aydır ne arayan var ne de soran. Biz bu hastanelere direk gittiğimizde de randevusuz almıyorlar ne yapmamız gerekiyor? Bu nasıl bir sistem bir türlü anlamadım.”

 

Sözcü