Cumartesi , 20 Nisan 2024

Üroloji Hocası ve öğrencisi Üroloji Uzmanı doktor hayatını kaybetti!

kinci5

Hacettepeli üroloji uzmanları Doç. Dr. Kubilay İnci ve Opr. Dr. Özgür Oruç Ankara’dan Konya’ya giderken TIR’a arkadan çarptı. Oruç, olay yerinde can verirken, Doç. Dr. İnci ise 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

 

Ankara’dan Konya’ya giden Op. Dr. Özgür Oruç (29) ile üniversiteden hocası olan Hacettepe Üniversitesi Üroloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kubilay İnci (42) kaza geçirdi. Oruç’un kullandığı otomobil aşırı hız nedeniyle Konya Yolu’nun 36’ncı kilometresinde TIR’a arkadan çarptı. Oruç kaza yerinde yaşama veda ederken, İnce ise 5 günlük hayat mücadelesini kaybetti.

TIR’A ÇARPTILAR

Ankara Konya Karayolu 36 kilometresinde 7 Eylül Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında Oruç’un kullandığı 06 AG 886 plakalı otomobil, Ahmet Mümtaz Yavuz idaresindeki 51 KS 101 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada Konya Akademi Hastanesi’nde üroloji uzmanı olarak çalışan Opr. Dr. Oruç, olay yerinde hayatını kaybederken, İnci ise ağır yaralandı.

5 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Doç. Dr. İnci, 5 günlük tüm yapılan müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Doç. Dr. İnci, için Hacettepe Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törene katılan İnci’nin meslektaşları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu. Evli ve 6 yaşındaki bir erkek çocuk babası olan İnci’nin eşi Aylin İnci, eşinin tabutunun arkasında gözyaşı döktü. Üniversitedeki törenin ardından İnci için önce Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı ardından da İncek Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kadın hastalıkları ve üroloji alanında birçok başarılı çalışması bulunan İnci’nin, ABD’de de 2 yıl görev yaptığı öğrenildi.

 

Hürriyet

Bir yanıt yazın