Salı , 16 Nisan 2024

Agah Kafkas: 200 Bin Doktor Açığı Var

agah-kafkas-200-bin-doktor-acigi-var

Çorum Buharaevler Mahallesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye’de 200 bin doktor açığı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bazı alanlarında istedikleri hizmeti sürdüremediklerini söyledi. Kafkas, “Şimdi bugün çözüm süreci dediğiniz şeyi 5 yıl önce başlatamazdınız. Beş yıl öncesinde darbesavar halindeydik. Bugün darbeye bulaşmadan, darbeye maruz kalmadan, Anadolu tabiriyle postu deldirmeden yürüme gayreti içindeyiz. Ne zaman ki Türkiye’nin demokratik kortları çağdaş normlara uyuştu, ondan sonra Türkiye’nin temel sorunları çözülmeye başladı.” dedi.

Çorum Buharaevler Mahallesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi. Törene Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas’ın yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Devlet Hastanesi Yöneticisi Musa Zorlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Türkiye’nin dünyaya rol model ülke olarak gösterilmesinin çok sevindirici olduğunu söyledi.

Türk modelinden yararlanarak, az imkan ve parayla adam gibi işin nasıl yapıldığının sağlıkta dönüşümün Türkçesi olduğunu dile getiren Kafkas, ”Türkiye, ilk defa sosyal güvenlik reformu ve sağlıkta dönüşüm programıyla çağdaş devlet olmayı becerdi. Hasta olsun gelsin ve biz onu tedavi edelim anlayışını değil, biz önce insanımız hastalanmasın diye koruyucu hekimliği öne alıyoruz.” dedi.

“200 BİN DOKTOR AÇIĞI VAR”

Bugün Türkiye’de 200 bin doktor açığı olduğuna işaret eden Kafkas, ”Elimizde 128 bin doktor var. Bu 128 bin doktorun özel sektör, üniversite, devlet hastaneleri ve kendi başına çalışanlarının tamamını ifade ediyor. Yarın sabah bize 200 bin doktor lazım. Acil 20 bin uzman, 10 bin pratisyen lazım.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın