Cuma , 29 Mart 2024

KESK: “ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ DIŞINDA HASTANELERE GİTMEYİN”

kesk1

KESK, “İnsanca Yaşam, Güvenceli İş-Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” talebiyle başlattıkları grevin Edirne’den Kars’a, Ardahan’dan Hakkari’ye, Van’dan İstanbul’a, Antalya’dan Trabzon’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar tüm illerde devam edeceğini bildirdi.

 Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “İnsanca Yaşam, Güvenceli İş-Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” talebiyle başlattıkları grevin Edirne’den Kars’a, Ardahan’danHakkari’ye, Van’dan İstanbul’a, Antalya’dan Trabzon’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar tüm illerde devam edeceğini bildirdi.
KESK yaptığı açıklamada, başlattıkları genel grevin bugün de ülke genelinde uygulanacağını belirtti. KESK, “Kamu yararının ortadan kaldırılmasına, kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, performansa göre ücretlendirmeye, esnek, güvencesiz, kuralsız çalışmaya, siyasi kadrolaşmanın son durağı ‘hükümet memurluğuna’, iş ve ücret güvencemizin adım adım ortadan kaldırılmasına karşı ‘insanca yaşam, güvenceli iş-güvenli gelecek, demokratik bir Türkiye’ için grevdeyiz” dedi.

-“ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ DIŞINDA HASTANELERE GİTMEYİN”-

 Taleplerinin, sadece kamu hizmeti verenlerin değil kamu hizmeti alan 75 milyon insanın ortak talebi olduğunu belirten KESK, “Bu nedenle yurttaşlarımızın; 5 Haziran Çarşamba günü acil sağlık hizmetleri dışında hastanelere gitmeyerek, çocuklarını okullara göndermeyerek, devlet kurumlarındaki işlerini bir gün sonraya erteleyerek grevimizi/grevlerini destekleyeceklerine inanıyoruz” dedi.


KESK, tüm illerde greve çıkan emekçilerin, işyerleri önünde toplanıp şehrin en işlek merkezlerine yürüyerek basın açıklamaları yapacağını ve grev halayı çekeceklerini duyurdu.(ANKA)

Milliyet

Bir yanıt yazın